Ce trebuie să facem atunci când suntem invitați la masa de Crăciun. Lidia Fecioru: "Nu te descălța la intrare”

Data publicării:
Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Lidia Fecioru a oferit câteva sfaturi legate de momentul în care mergi în vizită, de Crăciun. 

Ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă, așa că tot mai mulți merg în vizită la cei dragi. În acest sens, Lidia Fecioru a dezvăluit câteva sfaturi importante de care să ținem cont, atunci când meregem în vizită, de Crăciun.

Ce trebuie să facem atunci când suntem invitați la masa de Crăciun

În cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de pe Antena 3 CNN, Lidia Fecioru a dezvăluit că nu este bine să mergem cu mâna goală în vizită la cineva. De preferat, este bine să ducem o bucată de pâine sau ceva ce are legătură cu pâinea, deoarece se spune că acest lucru aduce bogăție. Totodată, Lidia Fecioru a precizat că nu este bine să întârziem, mai ales când suntem invitați la masă. 

"La cineva nu te duci cu mâna goală. Când te duci pentru prima dată în casa omului, la noi se spune să iei o bucată de pâine pentru că asta e bogăția casei. Poate fi un tort, o prăjitură, un chec sau fursecuri, ceva care să reprezinte pâinea. Cel mai important lucru atunci când mergem la cineva acasă este să nu întârziem niciodată, mai ales atunci când suntem invitați la o masă", a spus Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru: „Cadourile trebuie desfăcute pe loc”

Câte despre cadouri, Lidia Fecioru susține că acestea trebuie desfăcute pe loc, față de persoanele care ni le-a adus. 

"Dacă vreți să oferiți și cadouri valorice, nu e nici o problemă. Cadourile trebuie desfăcute pe loc, de față cu persoana care ni le-a adus", a precizat bioenergoterapeutul.

Totodată, Lidia Fecioru a mai punctat un detaliu important. Specialista a precizat că nu este bine să te descalți la intrare, mai ales dacă gazda insistă asupra acestui aspect. 

"Nu te descălța la intrare, mai ales dacă gazda insistă asupra acestui aspect. În cadrul bunelor maniere, musafirii nu se descalță".

Lidia Fecioru, regula importantă care se aplică la masă

"La masă se aplică regula gheișei. Nu sufla în mâncare. Nu îți pune sare înainte de a gusta mâncarea. Niciodată nu așezi coatele pe masă. Nu vorbi cu gura plină.

Nu îți aprinde țigara atunci când ceilalți mănâncă, chiar dacă la acea masă se fumează. Este politicos să rămâi mai mult timp decât este necesar. Dacă vrei să pleci mai repede, retrage-te în liniște", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii menționate mai sus. 

Citește și: Dana Budeanu, reacție acidă la adresa bărbaților care cumpără cadouri de Crăciun: „Fă un efort, nebunule. Ia și caută ceva, fă rate”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel