Ce tip de exerciții fizice sunt recomandate pentru femei? Lector univ. dr. Elena Pogurschi explică

Data actualizării: | Data publicării:
Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, Interviurile Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, Interviurile Spectacola

Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a vorbit în cadrul Interviurilor Spectacola și DC News, despre accelerarea metabolismul și împortanța acestuia în procesul de slăbire.

De multe ori, femeile evită să facă exerciții mai intense, precum ridicarea greutăților, deoarece se tem că nu vor mai fi atât de feminine. Dar care sunt, de fapt, exercițiile recomandate de medicii nutriționiști. Dr. Elena Pogurschi, lector universitar și consultant nutriționist a explicat în exclusivitate pentru Interviurile Spectacola:


„În primul rand diferențierea pe sexe este foarte importantă. Să știți că la femei metabolismul este în general mai lent, iar în ceea ce privește tipul de efort fizic pe care îl depunem, foarte multe studii afirmă cu un efort intens și de o durată mai scurtă, așa cum este ridicarea greutăților este mult mai convenabil, este mai recomandat pentru arderea caloriilor, accelarea acestora compartiv cu un efort fizic de anduranță, așa cum sunt exercițiile cardio, mersul pe bandă. Însă nu trebuie să uităm că orice mișcare este importantă pe lângă activitățile gospodărești, ar trebui să facem o plimbare în parc, să ne plimbăm animalul de companie, pentru cei care au. Deci practic orice efort, orice mișcare, orice sport ne ajută. Însă, recomandat este efortul cu intensitate mai mare”, a explicat pentru Spectacola, Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel