Ce studii are Sorin Bontea. Celebrul chef recunoaște că nu a fost foarte bun la școală

Data publicării:
Sursa foto: Sorin Bontea, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Sorin Bontea, Instagram

Sorin Bontea a dezvăluit câte clase a terminat. 

Sorin Bontea este unul dintre cei mai celebri chefi bucătari din țara noastră. S-a apucat de gătit încă din adolescență și chiar dacă începuturile în bucătărie nu au fost deloc simple, acesta nu a renunțat nicio clipă la visul său. Și-a dorit să devină un bucătar de renume, iar cu multă muncă și determinare a ajuns să fie una dintre cele mai importante vedete pe care Antena 1 le are, dar și un bucătar celebru. Aceste titluri nu au venit însă fără sacrificii. Ca să-și poată începe aventura în bucătărie, chef Sorin Bontea a fost nevoit să renunțe la studii, pe care le-a terminat cu greu. El a mărturisit faptul că a reuși să facă doar liceul, pe care l-a terminat la seral. Totuși, în schimb, a încercat să citească cât mai mult, pentru a acoperi aceste lipsuri. 

„Am citit câteva cărți la viața mea. Mi-au plăcut mult romanele Agathei Christie, dar nu m-am oprit doar la literatură polițistă. În principiu, am citit cam tot ce trebuia să citească un copil și un tânăr până în adolescență”, a declarat Sorin Bontea în podcastul lui Mihai Morar „Fain și simplu”, potrivit cancan.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”

Bucătăria nu a fost prima sa pasiune

Chiar dacă în adolescență a descoperit tainele bucătăriei, în jurul vârstei de 10 ani Sorin Bontea se vedea artist. Ba mai mult, acesta se gândea deja că va studia la o școală de profil.

„Nu mai știu câți ani aveam, zece, 11 ani și am fost la colindat. Mi-am luat chitara și mai aveam câțiva prieteni care cântau. Eram vreo trei care cântam și învățăm acordurile desenate pe hârtie. Am spus că vreau să merg la școala populară de artă. Cred că aveam și puțină voce pe vremea aceea. Când a trecut timpul, m-am angajat la 16 ani în bucătărie și de atunci…”, a mai spus Sorin Bontea.

Te-ar putea interesa și: Cătălin Scătlătescu nu a luat BAC-ul. Ce studii are, de fapt, celebrul chef bucătar

Cum au ajuns cei trei chefi să prezinte emisiunea de pe Antena 1

Recent, Cătălin Scărlătescu își amintea despre începuturile în televiziune și de oportunitatea de a avea propriul show culinar, alături de ceilalți doi colegi ai săi. Mona Segall a fost cea care a avut încredere deplină în cei trei bucătari chefi și care a propus acest format, care se bucură de un succes uriaș astăzi. 

„A venit Claudiu Oprea și a făcut filmarea. (…) Eu, între timp, avusesem o intervenție foarte frumoasă cu Diana Dumitrescu pe Acasă, am făcut o rețetă cu ea și am ajuns în platou și, la un moment dat, prezentatoarea a zis: «Băi, dar cât vorbește, opriți-l». Le-o fi plăcut de mine, acolo.
Avusesem o intervenție la Paprika unde făcusem câteva rețete, eram rigid, drept. Lucram cu niște unguri și doar unul vorbea puțin românește. (…) Ne pusesem să citim de pe hârtie ceva despre noi. A fost circ și panaramă. Am scos 7 cuvinte, Bontea 6 și Dumitrescu 3.
 

Intro-urile erau pe prompter. Noi nu suntem actori. Și tot se chinuia echipa. Și, la un moment dat, Mona a spus «Nu vă mai chinuiți, ia dați-le o farfurie!». Și ne-au adus trei farfurii și când am început să le jurizăm…”, a spus Cătălin Scărlătescu, la podcastul „La Fileu” moderat de Speak.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel