Ce spune poziția în care dormi despre personalitatea ta. Nu te-ai fi gândit la asta

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, sursa pixabay/ autor Dieter Robbins
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, sursa pixabay/ autor Dieter Robbins

Atunci când alegeți o poziție în care să adormiți, probabil că vă gândiți că este vorba doar la ce este confortabil pentru corpul dumneavoastră. Dar, indiferent dacă dormiți pe o parte, pe spate sau pe burtă, știința spune că poziția în care dormiți ar putea avea mai mult de-a face cu personalitatea dumneavoastră. Da, asta înseamnă că poziția în care dormiți determină tipul de persoană care sunteți.

Cercetările arată că modul în care dormiți din punct de vedere fizic are legături cu personalitatea, starea mentală și fizică. Un studiu realizat de Chris Idzikowski, director al Serviciului de evaluare și consiliere în domeniul somnului, a analizat șase poziții diferite de somn și a constatat că fiecare dintre ele este legată de diferite tipuri de personalitate.

1. Poziția fetală

Poziția fetală este atunci când vă ghemuiți ca un făt în pântec. Este cea mai frecventă poziție de somn, întrucât 41% dintre cei 1.000 de participanți la studiu dorm în acest mod, dintre care mai mult de două ori erau femei. Idzikowski a descoperit că acest lucru înseamnă că te dai dură la exterior, dar ești de fapt o persoană moale în adâncul sufletului. Deși ești un pic mai impasibil și timid atunci când cunoști oameni noi, în cele din urmă te calmezi și te deschizi.

2. Poziția bușteanului

Poziția bușteanului este cea în care vă întindeți pe o parte și aveți brațele paralele cu trunchiul și picioarele. Cincisprezece la sută dintre participanți au declarat că dorm în această poziție.  Dacă aveți tendința de a adormi în această poziție, sunteți o persoană dezinvoltă, sociabilă și faceți parte, de obicei, din mulțimea populară. Dar, în ciuda acestui fapt, aveți tendința de a fi credul.

3. Poziția stea de mare

Doar cinci la sută dintre participanți dorm în poziția "stea de mare", adică atunci când dormiți pe spate, cu ambele brațe ridicate lângă cap, în jurul pernei. Dacă dormiți în această poziție, sunteți un bun prieten pentru ceilalți datorită dorinței de a da o mână de ajutor și de a asculta cu mintea și inima deschisă. Spre deosebire de cei care dorm în poziția bușteanului, tu nu tânjești după lumina reflectoarelor.

4.  Soldatul

Poziția soldatului înseamnă că te întinzi pe spate, cu ambele brațe prinse în lateral. Opt la sută dintre participanți au declarat că dorm în poziția soldatului. Dacă aceasta este poziția ta de somn, înseamnă că ai tendința de a fi liniștit, conservator și rezervat. Nu vă place să faceți mare caz din situații, dar îi țineți pe ceilalți și pe voi înșivă la standarde foarte înalte.

5. Cădere liberă

Dacă dormiți în poziția de cădere liberă, înseamnă că stați întins pe burtă, cu mâinile în jurul pernei și capul întors într-o parte. Șapte la sută dintre participanți dorm în această poziție. Cei care dorm în această poziție sunt prietenoși , dar nu fac față criticilor și situațiilor de presiune ridicată, potrivit yourtango.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel