Ce se întâmplă dacă pui lămâi în cuptorul cu microunde. Întrebuințări miraculoase pe care sigur nu le știai

Data publicării:
Lămâi, sursa pixabay/ autor monicore
Descriere foto: Lămâi, sursa pixabay/ autor monicore

Pe lângă multitudinea de întrebuințări ale lămâilor, puțini știu ce alte beneficii mai au acestea, dar și ce se întâmplă dacă le pui în cuptorul cu microunde, pentru câteva minute.

Ei bine, pentru unii, curățarea cuptorului cu microunde este o sarcină grea, care implică de obicei multă muncă, cu tot felul de soluții. Renunțați să frecați toată ziua la murdăria din cuptorul cu microunde și luați câteva lămâi proaspete data viitoare când vă aflați la magazin.

Acest truc nu este nou, dar este cu siguranță util și incredibil de simplu. Iată de ce vei avea nevoie:

Un castron mic rezistent la microunde sau o cană de măsurare

1 lămâie

O cârpă de curățare

Începeți prin a turna o jumătate de cană de apă într-un castron sau într-o cană de măsurare. Apoi, taie lămâia în două, stoarce-i sucul în castron și aruncă și ambele jumătăți înăuntru.

După ce ați făcut asta, introduceți bolul în cuptorul cu microunde și setați timpul pentru 3 minute sau până când apa fierbe. Lasă bolul în cuptorul cu microunde încă 5 minute după ce a terminat de fiert, permițând acidității din lămâie și aburului din apă să dezlipească și să dizolve petele de mâncare greu de curățat.

Când cele 5 minute au trecut, scoateți bolul din cuptorul cu microunde și așezați-l undeva în apropiere. În acest moment, lămâia a făcut cea mai mare parte a lucrului; trebuie doar să îl ștergeți.

Luați cârpa și începeți să ștergeți cuptorul cu microunde - începând cu platoul rotativ, pe care ar trebui să îl puteți scoate și șterge separat. Apoi mergeți spre interior, de la tavan și de pe laterale spre partea de jos, terminând cu ușa. Dacă observați câteva pete rămase, înmuiați cârpa în apa cu lămâie, apoi frecați până la eliminare, potrivit prevention.com

Iată-l: un cuptor cu microunde impecabil, care acum are un miros încântător de citrice.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel