Ce se întâmplă dacă nu mănânci o zi: beneficii și riscuri

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

O zi întreagă în care să nu mănânci poate avea efecte benefice pentru sănătate, dar și riscuri. Iată care sunt acestea.

Pe lângă pierderea în greutate, postul intermitent poate avea un efect pozitiv asupra metabolismului, poate stimula sănătatea cardiovasculară și multe altele. Este sigur să utilizați această abordare o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite. Totuși, poate provoca reacții adverse severe sau complicații la persoanele cu anumite condiții de sănătate.

Ar trebui să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un astfle de post.

Ce se întâmplă cu corpul tău în acest timp

În primele opt ore, corpul va continua să digere ultimul aport de alimente. Corpul va folosi glucoza stocată ca energie și va continua să funcționeze ca și cum ai mânca din nou în curând.

După opt ore fără să mănânci, corpul tău va începe să folosească grăsimile stocate pentru energie și va continua să folosească grăsimea stocată pentru a crea energie pe tot parcursul restului postului de 24 de ore.

Posturile care durează mai mult de 24 de ore pot determina corpul să înceapă să transforme proteinele stocate, în energie.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel