Ce se întâmplă dacă înghiţi păr de animale. Ce să faci de acum dacă ai acasă un câine sau o pisică. Ce sunt Hidatita și Bezoarele: Mare atenție

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Ce se întâmplă dacă înghiţi păr de animale. Sigur n-ai știut asta până acum. Ce poți face pentru a evita pericolele pe care le prezintă animalul tău de companie.

Ce se întâmplă  dacă înghiţi păr de animale și cât de periculos este pentru sănătate. Specialiștii au explicat ce se întâmplă.

Există un mit foarte bine înrădăcinat cum că firele de păr de animale înghițite pot ajunge în ficat, creând boli grave.

Ei bine, această teorie este falsă, pentru că firele de păr nu pot ajunge în ficat, ci doar în stomac.

Deci, firele de păr de animale sunt inofensive în majoritatea cazurilor în care ajung să fie înghiţite, însă riscuri există totuși.

 

Pentru a ajunge să ai cu adevărat o problemă digestivă, trebuie să înghiţi multe fire de păr de animal care să acţioneze mai apoi ca un dop pe tract. Altfel, firele de păr pe care le înghiţim fără să ne dăm seama vor fi eliminate natural, şi nu vor ajunge în altă parte a corpului, așa cum spun miturile.

Evident, firele de păr diferă de la un animal la altul, nu doar ca textură, ci și ca riscuri dacă sunt înghițite.

De exemplu, când înghițiți un păr de câine, corpul tău nu îl poate digera. Ca urmare, prea mult păr de câine vă poate provoca formarea de bulgări de păr la nivel intern. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă faceți prea multe griji, deoarece majoritatea părului de câine înghițit accidental este inofensiv. 

De ce nu pot oamenii să digere părul de animale?

Mai mulți factori contribuie la motivul pentru care nu poți digera acel păr pe care l-ai înghițit. În primul rând, acidul din stomacul tău are un pH de aproximativ 1,5 până la 3,5, sau cam la fel de puternic ca sucul de lămâie. Părul de câine este alcătuit din cheratină. Spre deosebire de țesuturile mai moi, proteinele și materia vegetală pot oferi, cheratina din păr este mai rezistentă.

 

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel