Ce se întâmplă dacă dormi cu câinele lângă tine. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Yogendra Singh
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Yogendra Singh

Ce se întâmplă când animalul de companie se află în preajma ta. Experții dezvăluie detaliul scârbos la care te expui.

Ce se întâmplă când animalul de companie se află în preajma ta atunci când dormi. Iată care sunt avantajele și dezavantajele pentru sănătate ale împărțirii patului cu câinele tău. Experții vorbesc despre beneficii precum reducerea stresului, dar și de un risc crescut de a dezvolta anumiți viermi. 

Experții Sleep Foundation au enumerat plusurile și minusurile dormitului cu câinii. Dar ei spun că a face sau nu acest lucru este o "decizie personală.

Câinii, cei mai buni prieteni ai omului

Sunt cunoscuți ca fiind cei mai buni prieteni ai omului. Dar câinii sunt cu adevărat cei mai buni tovarăși de somn? Problema rămâne foarte controversată, aproximativ o treime dintre americanii care dețin câini permițându-și cățelușul să se urce în pat cu ei noaptea.

 

Unii antropologi au speculat că ideea ca câinii să doarmă cu oamenii este un îndemn străvechi codificat în ADN-ul nostru. Însă alții avertizează că dormitul în comun cu un animal de companie este neigienic sau chiar periculos pentru sănătate - vă perturbă somnul și crește riscul de a face viermi.

Experții de la Sleep Foundation, cu sediul la Washington, spun că dormitul cu câinele este o "decizie personală" și au întocmit o listă de argumente pro și contra pentru a-i ajuta pe oameni să ia o decizie în cunoștință de cauză.

Faptul de a avea un câine învelit în cearceafuri poate spori sentimentul de siguranță și protecție, spun experții, potrivit Daily Mail.

Dormitul cu animalele de companie stimulează somnul

Dormitul alături de câini poate stimula sentimentele de confort și securitate, spun experții. Într-un studiu din 2018, cercetătorii au chestionat 962 de femei americane - dintre care jumătate și-au împărțit patul cu un câine - cu privire la modul în care se simțeau în timp ce se aflau în pat.

Cele care au declarat că au fost cu un câine au raportat sentimente mai mari de protecție în comparație cu cele care au dormit cu o pisică, cu un partener sau singure.

Cercetătorii au sugerat că este posibil ca câinii să stimuleze aceste sentimente deoarece sunt văzuți ca "animale de pază" și sunt bine cunoscuți pentru că îi protejează pe stăpâni.

De asemenea, este posibil ca aceștia să își fi luat un câine pentru a-și proteja casa și pentru a descuraja infracțiunile.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel