Ce se întâmplă dacă consumi des ulei de măsline. Medicul Mihail Pautov: „Se pare că în aceste zone un om consumă în medie 1 litru de ulei la două, până la 4 săptămâni”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Dr Mihail/ captură video Youtube, freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Dr Mihail/ captură video Youtube, freepik.com

Medicul Mihail Pautov a explicat ce se întâmplă dacă consumi des ulei de măsline.

Consumul frecvent de ulei de măsline poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. Dr. Mihail Pautov a precizat într-o postare pe rețelele sociale că uleiul de măsline, consumat zilnic, poate contribui la scăderea inflamației din corp. Mai mult, studiile au evidențiat o legătură între consumul ridicat de ulei de măsline și riscurile mai scăzute de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și demență. 

„Uleiul de măsline consumat zilnic scade inflamația în corp, inflamație cauzată de tot stilul nostru de viață, în special în ziua de astăzi. Acest articol sumarizează alte studii și ne spune că există o legătură între consumul mare de ulei de măsline și riscurile mai scăzute de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și demență.

Aceste cercetări continuă și toate care sunt făcute pe nutriție, pe dietă mediterană și pe calitatea vieții oamenilor de peste tot din lume fac o asociere foarte strânsă între consumul de ulei de măsline extravirgin corect făcut și extraordinarele beneficii de sănătate, spre exemplu anecdota asta a zonelor albastre care a identificat anumite zone de pe acest pământ unde oamenii trăiesc peste 100 de ani într-un număr foarte mare.

Se pare că în aceste zone albastre un om consumă în medie 1 litru de ulei la două, până la 4 săptămâni, ceea ce este foarte mult, dar dacă înlocuim restul de grăsimi saturate pe care le mâncăm cu uleiul de măsline, atunci putem să vedem din start că există o posibilă legătură între durata lor lungă de viață dincolo de lipsa de stres, de comunitatea pe care o au oamenii din zonele albastre și alte sute de beneficii, dar și consumul acesta de ulei de măsline calitativ”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

@doctor.mihail

Consumul de ulei de măsline are multe beneficii pentru sănătate ☝????????????‍⚕️????

♬ original sound - doctor.mihail

Te-ar putea interesa și: Folosești ulei de măsline în preparatele zilnice? Medicul Mihail Pautov a spus dacă este sau nu benefic pentru sănătate

Testul simplu prin care afli dacă uleiul de măsline este sau nu calitativ

Într-o altă postare de pe rețelele sociale, medicul Mihail Pautov a explicat cum poți testa uleiul de măsline cumpărat din comerț, pentru a-ți da seama dacă este sau nu de calitate. 

„Cum îmi dau eu seama dacă uleiul de măsline este bun? Pui într-un păhărel, îl miroși, după care tragi puțin în gură, îl ții între dinți, iar în momentul în care îl ții între dinți trebuie să inspiri aer pe gură. Aerul ajunge în faringe, ca să simți toată aroma uleiului, după care se înghite. În momentul în care înghiți uleiul de măsline, toți acei polifenoli și antioxidanți dacă s-au păstrat în uleiul de măsline, o să te gâdile și o să-ți vină să tușești. Deci, uleiul de măsline original, când îl deguști, tușești, nu ai cum altfel.

Uleiul de măsline din comerț e posibil să nu te facă să tușești, ceea ce trebuie să-ți pună un semn de întrebare. În momentul în care miroși, el trebuie să aibă miros de iarbă verde, combinat cu citrice, cu codiță de roșie, cam astea sunt mirosurile pe care le simți, când miroși un ulei de măsline făcut corect”, a explicat Dr. Mihail pe rețelele sociale. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel