Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare dimineață, timp de 30 de zile. Efectele îți vor schimba viața

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Apa cu lămâie poate fi mai bună pentru organismul tău, decât ți-ai imaginat vreodată.

Ți-e sete? Ei bine, înainte de a te îndrepta spre cel mai apropiat ceai dulce sau sifon, nu uita că zaharurile adăugate în aceste băuturi îți pot oferi o satisfacție pe termen scurt, dar pot avea un impact pe termen lung asupra sănătății, inclusiv creșterea riscului de obezitate și diabet. Se poate spune că cea mai simplă scurtătură pentru o hidratare sănătoasă este să-ți torni un pahar simplu de apă.

Dar, totuși, uneori te poți plictisi de gustul simplu al apei, motiv pentru care îți dorești altceva. Tocmai de aceea a apărut apa cu lămâie, care poate fi o soluție excelentă de hidratare, atunci când apa simplă începe să-și piardă farmecul.

Introducerea unor felii de lămâie în paharul tău poate părea un mijloc minor de a face mai bun gustul apei, dar cercetările sugerează, de asemenea, că consumul de apă cu lămâie poate oferi, de fapt, și o serie de beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că sunt o sursă bogată de vitamina C, lămâile sunt, de asemenea, bogate în alte substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B, potasiu și acid folic, care pot fi favorabile reducerii inflamațiilor, sănătății tensiunii arteriale, recuperării și reparării mușchilor, reparării leziunilor celulare, susținerii sistemului imunitar și chiar pierderii în greutate, notează EatThis

Iată care sunt efectele pe termen lung al consumului de apă cu lămâie:


1. Îmbunătățirea sănătății părului, unghiilor și a pielii

Deși cercetările au arătat că vitamina C poate susține producția sănătoasă de colagen, care joacă un rol în calitatea pielii, a unghiilor și a părului, lămâia poate avea același efect, dacă este consumată timp de 30 de zile. 

Vei observa după această perioadă că părul va crește destul de mult, că unghiile tind, de asemenea, să fie mai fragile și susceptibile la rupturi neplăcute în timpul iernii, iar pielea va avea și ea doar de câștigat. Din punct de vedere al tonusului, aceasta va fi vizibil mai uniformă și mai netedă. 

Cercetările arată, de asemenea, că nu vei avea parte de nicio erupție cutanată în această perioadă, în ciuda problemelor hormonale cu care te confrunți. 


2. Oferă un control mai intuitiv al porțiilor de mâncare și o tensiune arterială mai bună

Lupta pentru pierderea în greutate poate fi îngreunată uneori de porțiile uriașe de mâncare. Totuși, vei observa că, cu cât bei mai multă apă cu lămâie, cu atât te vei simți mai sătul. Controlul porțiilor de mâncare va veni în mod natural și nu vei simți ca și te vei restricționa de la ceva anume. De asemenea, senzația de balonare va fi și ea redusă. Nu în ultimul rând, trebuie spus și faptul că tensiunea arterială va fi și ea una extrem de bună, pe parcursul acestui ritual de apă cu lămâie. 


3. Te ajută să ai mai puține crampe musculare și recuperare mai rapidă

Dacă și tu te confrunți cu crampe destul de dureroase, ar trebui să dai o șansă acestui remediu. De asemenea, dacă vei suferi anumite accidentări, vei putea observa că vânătăile sau semnele nu vor mai fi la fel de proeminente, cum ar putea fi în mod normal.

4. Oferă mai multă energie

Dacă îți începi ziua cu puțină apă cu lămâie, poți avea parte de un plus de energie pentru a te pune în mișcare mai repede. De asemenea, acest obicei sănătos s-ar putea să te ajute să te menții concentrat la toate activitățile pe care le ai de desfășurat pe parcursul zilei. 

5. Oferă mai multă motivație pentru a rămâne hidratat

Un rezultat evident, pe care sigur îl vei remarca, este faptul că un plus de lămâie va încuraja un consum mai consistent de lichide în timpul acestei experiențe. Probabil că ați auzit de la mulți furnizori de servicii medicale că cea mai bună băutură pentru a vă asigura o hidratare sănătoasă este un pahar de apă de modă veche. La urma urmei, corpurile noastre sunt compuse din aproximativ 60% apă, așa că este logic că cea mai eficientă băutură pentru a vă potoli setea ar fi cea care, de asemenea, reface direct acele fluide esențiale pentru capacitatea de funcționare a corpului tău. Totuși, cu ajutorul lămâiei, acest proces poate fi ușurat.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel