Ce se întâmplă dacă ai mâncat pâine mucegăită. BOALA pe care o poți dezvolta și reacțiile adverse

Data publicării:
Sursă foto: Unsplash, Sandy Millar
Descriere foto: Sursă foto: Unsplash, Sandy Millar

Ai mâncat pâine cu mucegai? "Nu e panică!", cum zic adolescenţii. În afară de şocul din momentul în care ai văzut că tocmai ai muşcat dintr-o felie de pâine "înflorită", prea multe nu se întâmplă în corpul tău.

Poate doar o uşoară stare de greaţă, crampe intestinale şi ameţeală. Pâinea este unul din prea puţinele alimente din ziua de azi care au mai rămas neatinse de aditivi şi conservanţi, în special pâine pe vatră de la brutărie şi franzelele neambalate. Din acest motiv, se poate altera mai uşor şi mai repede ca celelalte alimente, mai ales dacă este păstrată în pungă de plastic şi nu de hârtie. O pâine fără conservanţi va mucegăi în câteva zile.

Şi te poţi trezi într-o dimineaţă, când încă eşti buimac, să începi să-ţi faci un sandviş, îl pregăteşti cu dichis, muşti cu pofta şi cu foamea primelor ore din zi şi când colo...ce să vezi? Tocmai ai înghiţit o bucată generoasă de pâine...mucegăită. E posibil să te panichezi pe moment şi să-ţi imaginezi că ceva groaznic se va întâmpla în corpul tâu din clipa în care ai ingerat felia cu picăţele alb-verzui. Află că mai nimic nu se întâmplă în stomacul tău după un astfel de incident!

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel