Ce se întâmplă când porți căști. Codruț Sarafoleanu: „Purtăm căștile ca să ne defectăm auzul. Ajungem la protezare auditivă”

Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Ce se întâmplă când porți căști. Care este pragul critic care îți afectează auzul.

Ce se întâmplă când porți căști. Cât de tare îți este afectat auzul. Utilizarea căștilor pentru urechi pentru a asculta muzică poate implica anumite riscuri asupra sănătății auditive. 

Ascultarea muzicii la un volum prea mare sau pentru perioade lungi de timp poate provoca daune auditive. Sunetele prea puternice pot afecta celulele senzoriale din urechea internă, ducând la scăderea auzului.

Folosirea căștilor, de la echipament de lucru la distracție

Codruț Sarafoleanu, profesor universitar, medic primar O.R.L, Doctor în Științe Medicale cu competențe în: chirurgie endoscopică ORL, chirurgie laser în ORL și jurnalistul Val Vâlcu au discutat în cadrul emisiunii Interviurile DC MEDICAL și DC News despre acest aspect.

”Pe vremuri, oamenii care lucrau pe șantierul naval, în locurile cu mult zgomot primeau căști pentru a-și proteja urechile. Astăzi, pe stradă folosim căștile pentru a-l defecta”, a spus Val Vâlcu, moderatorul emisiunii. 

 

”Pe vremuri, când industria funcționa la parametrii optimi, erau boli profesionale aceste scăderi de auz și pe lângă măsurile de protecție cu căștile de la nivelul tehnic al anilor respectivi erau suficienți lucrători care ajungeau să aibă scăderi de auz și trebuiau să ia niște măsuri nu neapărat la vârste foarte avansate. În zilele noastre, purtăm căștile ca să ne defectăm auzul. Din păcate, mai ales la generația tânără, există tendința de a avea cât mai mulți decibeli în acele căști”, a declarat Codruț Sarafoleanu, profesor universitar, medic primar O.R.L, Doctor în Științe Medicale cu competențe în: chirurgie endoscopică ORL, chirurgie laser în ORL, în exclusivitate pentru DC Medical.

 

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel