Ce se întâmplă când combini micii cu bere. Boala pe care o riști. Anca Ioniță: Cea mai nocivă combinație

Data publicării:
mici si bere - FOTO: Freepik@repinanatoly
Descriere foto: mici si bere - FOTO: Freepik@repinanatoly

De pe grătarele de 1 mai, dar și din timpul verii, este nelipsită combinația dintre mici și bere. Numai că aceasta este total nesănătoasă.

Combinația dintre mici și bere are efecte nesănătoase asupra organismului. Micii sunt preparatul pe care românii îl pun pe grătar cel mai des. De 1 mai, în timpul verii, mici sfârâie pe grătare. Aceștia sunt ”stinși” cu o bere rece. 

Micii pot fi considerați un aliment sănătos, în condițiile în care sunt preparați în mod corespunzător. Medicii nutriționiști ne explică cum trebuie să preparăm micii pentru a fi o gustare sănătoasă. 

Micii, cum îi gătim pentru a fi sănătoși

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce trebuie să avem în vedere atunci când pregătim micii.

”Dacă facem micii în casă, ei pot reprezenta o sursă bună de proteine, având în compoziţie carne tocată de vită/porc şi condimente. În schimb, dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel