Ce să mănânci și ce nu în timpul sarcinii. Carnea albă e de preferat, cea roșie cu moderație

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Alimentația are un rol fundamental pe toată durata sarcinii, atât pentru binele mamei, cât și al copilului. Dr Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie, are recomandări importante în acest sens.

O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată creşte şansele unei sarcini uşoare, fără complicaţii. Dr Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Clinic Sanador, a spus, la DCNewsTV, cum ar trebui să arate alimentația unei femei însărcinate.

„Există noțiunea de igienă a sarcinii, care se referă exact la aspectul alimentației gravidei în sarcină. Ea trebuie să încerce să evite alimentele care au un indice nutrițional mic, dar caloric mare, așa cum sunt dulciurile, făinoasele, toate produsele de patiserie, care sunt foarte tentante, grăsimile de origine animală... În general, trebuie evitate”, a spus Emel Nuraltay.

„Alimentația gravidei trebuie să fie bazată pe un aport consistent de fructe, legume, proteine provenite din carne, albă de preferat, dar și carne roșie, însă cu moderație. De asemenea, lactatele sunt foarte recomandate gravidelor. Brânzeturile de orice fel, evitând categoric tot ceea ce înseamnă fast-food, chipsuri, biscuiți”, a subliniat Emel Nuraltay.

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel