Ce personaj din "House of the Dragon" ești, în funcție de zodie

Data actualizării: | Data publicării:
House of the Dragon
Descriere foto: House of the Dragon

'House of the Dragon'', un prequel al ''Game of Thrones'', adună toate lucrurile care te-au captivat în "Game of Thrones"- dragoni, pasiune senzuală, dar discutabilă din punct de vedere moral, și lupte intense pentru a câștiga mult râvnitul Tron de Fier.

Serialul "House of the Dragon" are la bază cartea "Fire and Blood" a scriitorului George R.R. Martin, creatorul seriei literare "A Song of Ice and Fire", care a stat la baza serialului "Game of Thrones" (GoT). Intriga din noua producţie TV se desfăşoară cu 200 de ani înaintea evenimentelor relatate în "GoT" şi prezintă povestea sângeroasă a familiei Targaryen din regatul fictiv Westeros şi a celor 17 dragoni ai săi.

În acest prequel, compus din 10 episoade, fanii "GoT" îi vor descoperi pe strămoşii eroilor din cele opt sezoane ale celebrei producţii TV a postului HBO, difuzată între anii 2011 şi 2019.

Din distribuţia serialului "House of the Dragon" fac parte actori cunoscuţi, precum Emma D'Arcy, Matt Smith, Rhys Ifans, Olivia Cooke şi Paddy Considine.

Noua producţie, care combină fantasticul cu intrigi politice, începe la apogeul dinastiei Targaryen, a cărei putere, bazată în principal pe stăpânirea dragonilor, este fragilizată de lupte de succesiune.

 

 "Casa dragonului" se concentrează pe domnia Casei Targaryen, având în centru războiul sângeros numit "Dansul dragonilor" dintre prințesa Rhaenyra Targaryen și fratele ei vitreg Aegon al II-lea. Amândoi cred că au pretenția de drept la Tronul de Fier, dar numai unul dintre ei poate conduce regatul. Mai multe Case pregătite de luptă vor ajuta pe oricare dintre moștenitori, iar cel care va ieși învingător va determina în cele din urmă soarta dominației Casei Targaryen asupra Westerosului.

Chiar dacă Joffrey Lannister a cam stricat finalul acestei serii în "Game of Thrones", încă nu se știe ce s-ar putea întâmpla sau dacă personajul tău preferat va ajunge la final. Află dacă ai supraviețui (și chiar câștiga) în "Casa Dragonului", în funcție de semnul tău zodiacal!

 


Berbec (21 martie-19 aprilie): Daemon Targaryen

Impulsiv, arogant și incontestabil încrezut, cine altcineva ar putea fi un Berbec decât Daemon Targaryen? Prințul pungaș este cunoscut pentru faptul că ia lucrurile în propriile mâini, mai ales că își susține cu tărie pretenția la Tronul de Fier. Deoarece nimic și nimeni nu-i va sta în cale, Daemon pare incredibil de agresiv în demersurile sale de a o cuceri pe Rhaenyra, antagonizându-l în același timp pe fratele său prea împăciuitor, Viserys. Firea războinică a lui Daemon îl bagă de obicei în ape fierbinți, de la uciderea Crabfeederului, Craghas Drahar, și furtul unui ou de dragon, până la a fi alungat cam de fiecare dată când pune piciorul în Fortăreața Roșie. La fel ca și Berbecul combativ și luxuriant, Daemon pare să nu se oprească niciodată din agitat apele!


Taur (20 aprilie-20 mai): Laenor Velaryon

Un Taur este de încredere, loial și echilibrat - la fel ca Laenor Velaryon. Fiind căsătorit cu verișoara sa, Rhaenyra Targaryen, aceasta este o căsnicie mai puțin ideală, având în vedere că amândoi preferă rața friptă în locul gâștei. Cu toate acestea, Laenor îi promite totuși Rhaenyrei că își va îndeplini cu fidelitate îndatoririle regale. Loialitatea sa incredibilă este de neegalat. El se comportă ca un partener și un susținător dezinvolt, dar dedicat, al Rhaenyrei, care se extinde până la creșterea copiilor Rhaenyrei - care sunt de fapt făcuți de Ser Harwin Strong. De asemenea, el ia pe arătură confruntarea cu antagonismul nesfârșit al lui Alicent. Puternic, de încredere și stabil, natura de Taur a lui Laenor este ceea ce are nevoie Rhaenyra într-un aranjament politic. Cu toate acestea, dorințele sale venusiene de indulgență ar putea provoca unele disensiuni!

 

 

Gemeni (21 mai-20 iunie): Corlys Velaryon

Rapid la vorbă și și mai rapid la cotitură, Corlys Velaryon trebuie să fie un Gemeni! Corlys face parte din consiliu alături de alți câțiva lideri politici pentru a-l ajuta pe Viserys. Datorită naturii sale deosebit de agitate și comunicative, Corlys nu pierde de obicei timpul bătând câmpii. Viserys își exprimă în privat îngrijorarea cu privire la ambiția oarecum dubioasă a lui Corlys, mai ales având în vedere că soția sa, Rhaenys Targaryen, a fost trecută pe lista pentru tron, iar Corlys dorea ca fiica sa să se căsătorească cu Viserys după moartea Aemmei. Unele dintre aceste îngrijorări nu au fost complet nefondate, deoarece Corlys merge pe la spatele lui Viserys pentru a cere ajutorul lui Daemon pentru a lupta într-un război în Stepstones, dar s-a dovedit a fi și un aliat de neegalat. Corlys are în mod incontestabil o personalitate cu multiple fațete și s-ar putea să arate o altă latură a sa în curând!


Rac (21 iunie-22 iulie): Regina Alicent Hightower

La prima vedere, prezența grijulie a lui Alicent Hightower radiază vibrații de Rac, deoarece este considerată inițial o prietenă ceva mai în vârstă și mai înțeleaptă a tinerei prințese Rhaenyra Targaryen. Cu toate acestea, vibrațiile ei materne se înrăutățesc atunci când se căsătorește cu tatăl celei mai bune prietene a ei și rege al regatului, Viserys Targaryen. Acum regină și mamă a unui potențial moștenitor, Alicent este forțată să ia o decizie intensă din punct de vedere emoțional - va juca jocul tronurilor? În condițiile în care tatăl ei și fosta Mână a Regelui, Otto Hightower, insistă că copiii ei sunt moștenitorii de drept ai tronului, rochia verde a lui Alicent la celebrarea nunții lui Rhaenyra este un semn subtil, dar intuitiv, către fiecare lider politic din sală. Cultivându-l pe fiul ei, Aegon al II-lea, Alicent va fi un concurent puternic!

 

Leu (23 iulie-22 august): Aegon II Targaryen

Ca și regele junglei, Leo, Aegon al II-lea a fost crescut să creadă că este menit să conducă regatul. Natura nobilă a lui Aegon este similară cu personalitatea regală a lui Leo, deoarece Aegon este primul fiu al lui Viserys care a trăit după copilărie. Singura piedică este că Aegon este fratele vitreg al lui Rhaenyra, pe care Viserys a numit-o moștenitoare a tronului. Cu ajutorul mamei sale, regina Alicent, pompoșenia lui Aegon pare să joace un rol crucial în dezvoltarea sa ca personaj și pretendent la tron. Deși Leii au o inimă caldă și sunt generoși, un Leu poate fi, de asemenea, egoist, exigent și prea competitiv. Din nefericire, Aegon va reprezenta probabil mai mult atributele din partea de umbră a Leului, mai ales că nu se va opri de la nimic pentru a termina ceea ce Alicent a început pentru a o doborî pe Rhaenyra și a lua Tronul de Fier.

 


Fecioară (22 aug.-22 sept.): Ser Criston Cole

Aparent perfect, Ser Criston Cole este, fără îndoială, o Fecioară. Pozând drept un cavaler priceput, Ser Criston Cole este recunoscut pentru îndemânarea, expertiza în luptă și experiența sa. Inteligența și trecutul său profesional de cavaler îl fac candidatul ideal pentru Kingsgaurd și garda personală a lui Rhaenyra. Nimic nu-i scapă din ochi, nici măcar Rhaenyra care aleargă în timpul celei de-a doua zile onomastice a fratelui ei vitreg! Deși Criston reprezintă trăsăturile pozitive ale Fecioarei, el își asumă și complexul de martir al Fecioarei. După ce a fost respins de Rhaenyra și apoi antagonizat de iubitul secret al lui Laenor la festivitățile nupțiale, Criston cedează în cele din urmă. Confruntat cu o fațadă spulberată, firea de Fecioară a lui Criston ar fi dus sacrificiul de sine la un alt nivel, până când Alicent îi mai dă o șansă. Acum, revenit cu o răzbunare, cum va fi folosit serviciul lui Criston împotriva lui Rhaenyra?

 


Balanță (23 sept.-22 oct.): Regele Viserys I Targaryen

Viserys I Targaryen pare a fi o Balanță, având în vedere că este un conducător inofensiv și iubitor de pace. Când este numit moștenitorul regelui Jaehaerys, pare a fi ideal, având în vedere că Viserys ar putea menține pacea Casei sale și a Westerosului odată ce va deveni rege. Dar Viserys se luptă să fie decisiv, bazându-se adesea pe soția sa, pe Mână sau pe consiliul său. De asemenea, confruntarea nu este punctul său forte, deoarece Viserys încearcă să liniștească pe toată lumea. De asemenea, este deseori tăiat de Tronul de Fier din cauza abilităților sale slabe de conducere, ceea ce implică faptul că nu este potrivit pentru această poziție. Deși este solicitant, Viserys menține echilibrul regatului și al Casei Targaryen.


Scorpion (23 oct.-21 nov.): Ser Harwin Strong

Unul dintre cei mai magnetici bărbați din tot Westerosul este nimeni altul decât Ser Harwin Strong! Natura sa scorpionică se strecoară pe furiș de când face parte inițial din mediul politic, înainte de a deveni iubitul Rhaenyrei. Prezența întunecată și senzuală a lui Ser Harwin devine mai evidentă după ce o mătură la propriu pe Rhaenyra pentru a o salva la celebrarea nunții ei și a lui Laenor. Deși Ser Harwin și Rhaenyra au o încurcătură romantică nedezvăluită, el nu se abate niciodată de la a-i fi loial. Secretul său scorpionic implică faptul că el ar menține misterul relației lor pentru a se asigura că nimic nu are un impact negativ asupra pretenției la tron a lui Rhaenyra și a copiilor lor. Cu toate acestea, secretul lui Ser Harwin nu îl va împiedica să îi apere pe cei dragi. Asta da loialitate!

 

Săgetător (22 nov.-21 dec.): Lyonel Strong

După ce Otto Hightower a fost lăsat să plece din funcția de Mână a Regelui, Viserys știa că poate avea încredere într-o singură persoană - Lyonel Strong. Fidel față de cine este și de ceea ce crede, Lyonel îi oferă lui Viserys un feedback atent, dar onest. Mulțumită școlii sale incredibile de la Citadelă, Lyonel este cunoscut ca fiind bine educat. Ori de câte ori Viserys are nevoie de un cuvânt de înțelepciune sau de o dragoste dură, el este persoana perfectă la care să apeleze, deoarece natura sa de Săgetător se mândrește cu sinceritatea. Cu toate acestea, onestitatea sa ar putea să-l aducă în apă fierbinte, deoarece îl întreabă deschis pe fiul său, Ser Harwin, cu privire la faptul că a fost tatăl copiilor lui Rhaenyra. Dar, fidel naturii sale de Săgetător, Lyonel preferă să fie direct decât secretos.

Capricorn (22 dec.-19 ian.): Otto Hightower

Tradițional și întreprinzător, Otto Hightower este Capricornul de urmărit în Westeros. Deoarece Otto emană tendințe viclene, el caută adesea ocazia potrivită pentru a se apropia cât mai mult de Tronul de Fier. Servind ca Mână a Regelui câtorva conducători Targaryen, Otto este destul de ancorat în poziția sa de renume. Când apare ocazia, el o încurajează pe fiica sa, Alicent, să petreacă timp cu regele Viserys, recent văduv, într-un complot pentru ca ei să se căsătorească și să aibă copii care să o provoace pe Rhaenyra ca moștenitoare. Din nefericire, planurile sale de a pune Casa Hightower la putere sunt zădărnicite atunci când Rhaenyra se prinde. Cu toate acestea, moștenirea Capricorniană a lui Otto continuă (chiar dacă doar pentru scurt timp) prin Alicent și copiii ei!

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): Prințesa Rhaenyra Targaryen

Spre deosebire de oricare alta și prima cu numele ei, prințesa Rhaenyra Targaryen este, fără îndoială, un Vărsător. Atunci când Viserys o numește moștenitoare, ea devine imediat o alegere politică destul de neconvențională. Nicio altă femeie nu a mai condus regatul până în acest moment, așa că Rhaenyra este o moștenitoare unică, progresistă, dar controversată. Ca și Vărsătorul, Rhaenyra este atât tradițională, cât și modernă. Se gândește la căsătorie din motive politice, dar totuși se bucură de aventurile ei, la fel ca și bărbații regatului. Inteligența ei ieșită din comun este evidentă, cum ar fi alegerea lui Ser Criston Cole pentru experiența sa în luptă, în ciuda faptului că a fost sfătuită să aleagă un alt cavaler. Deși este o neașteptată învinsă, ea va avea cu siguranță o ocazie unică de a obține sprijin din partea restului Westerosului.


Pești (19 februarie -20 martie): Larys Strong

Evazivă și înșelătoare, Larys Strong pare să se strecoare ca un Pești. La fel ca și semnul peștilor, Larys tinde să se strecoare și să se strecoare în timp ce lucrează în spatele scenei. Servind ca un consort personal al lui Alicent, Larys are privilegiul de a cunoaște toate informațiile ultrasecrete. El are un mod creativ de a-și satisface agenda politică, mai ales că este ca un dușman ascuns. Nu multă lume îl consideră pe Larys ca fiind o influență puternică asupra ambițiilor lui Alicent, dar energia sa alunecoasă îi permite să se strecoare pe furiș. Manierele sale asemănătoare cu cele ale Peștilor ies și mai mult în evidență atunci când folosește metafore și referințe istorice atunci când vorbește cu Alicent. Deoarece Larys nu a dezvăluit prea multe, poziția și motivațiile sale ar putea fi puțin confuze!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel