Ce pensie încasează Mioara Velicu de la statul român, după 60 de ani de carieră: „Îmi ajung, aș putea să stau acasă”

Data publicării:

Mioara Velicu a dezvăluit ce sumă de bani încasează de la statul român. 

Mioara Velicu este una dintre cele mai iubite artiste din România. Îndrăgita interpretă de muzică populară încântă publicul cu melodiile sale, de mai bine de 60 de ani. Artista a debutat în cariera artistică în anul 1963, la vârsta de 19 ani.

Ce pensie încasează Mioara Velicu de la statul român, după 60 de ani de carieră

În cadrul unui interviu recent, Mioara Velicu a mărturisit că a ieși la pensie în anul 1996, iar acum încasează suma de 4.000 de lei de la statul român. 

„Din 1996 am ieșit la pensie și vreau să mănânc pensia statului până…  am o pensie bună, am 4.000 lei, îmi ajung, aș putea să stau acasă, să-mi plătesc dările, dar dacă pot să cânt de ce să nu câștig? De ce să nu-mi ajut copiii? Văd și viața altfel plimbându-mă la spectacole', spus artista, în emisiunea Rețeau de idoli de la TVR 1.

Cu toate astea, îndrăgita interpretă de muzică populară recunoaște că nu poate să renunțe la muzică, iar din acest motiv, fiica și nepoata sa o ceartă. Mioara Velicu nu se poate desprinde de scenă și de public și spune că va dispărea din lumina reflectoarelor abia atunci când vocea nu o va mai ajuta să-și facă meseria.

„Mă ceartă fie-mea și nepoată-mea, îmi spun că trebuie să stau acasă liniștită, că avem tot ce ne trebuie. Nu pot, dacă nu mă lasați să cânt viața mea ar fi mai urâtă, aș sta tot timpul în casă și m-aș uita la tot felul de filme. Dar nu pot să stau acasă. Când n-oi mai putea sau nu-mi va mai merge vocea, atunci o să fiu pregătită pentru a mă retrage. Mie îmi plac spectacolele, nu mă interesează atât de mult prețul cât să fie atenți la ce spun, și dacă le place… să mă aplaude. De asta sunt solicitată și le mulțumesc. Poate că sunt foarte mulți care spun cât mai cântă asta, să stea acasă liniștită, să stea în banca ei că mai sunt tineri. Dar eu nu-i împiedic cu nimic, toți cei care avem o vârstă și suntem solicitați nu greșim cu nimic că ne cheamă', a adăugat ea.

Mioara Velicu: „Mie dacă îmi spune cineva că sunt țărancă, eu nu pot decât să mă mândresc”

Mioara Velicu recunoaște că nu îi este rușine cu faptul că a crescut la țară și că provine dintr-o familie modestă de agricultori, cu 8 copii.

„Nu m-am gândit să ajung unde sunt. Nu sunt nici sus, nici jos, pe la mijloc. Niciodată nu mi s-a plăcut vedeta sau nu știu ce, sunt un slujitor al folclorului de care m-am îndrăgostit și pentru care sufletul meu o să fie până când ajung acolo, sus! Spun că sunt la mijloc pentru că încă mai am trepte de urcat și mă gândesc că nu e bine să ajungi sus să nu ai o căzătură groaznică.

Dacă mai am de spus ceva publicului și care m-au făcut ceea ce spun, trebuie să vin cu noutăți și să-l respect, pentru că și el mă respectă. Eu am fost una dintre solistele cele mai sărace. Mi-a fost foarte greu, părinții mei erau  modești financiar, dar au avut o credință extraordinară. Mie dacă îmi spune cineva că sunt țărancă, eu nu pot decât să mă mândresc', a încehiat ea.

Citește și: Mariana Ionescu Căpitănescu, la cuțite cu fiul său. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi: „Sunt supărată. Vreau o explicație”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel