Ce pensie avea Ivan Patzaichin. Campionul a fost umilit de către Statul Român

Data publicării:
Ivan Patzaichin, sursa facebook
Descriere foto: Ivan Patzaichin, sursa facebook

Ivan Patzaichin s-a stins din viață, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Puțini sunt cei care știu câți bani primea campionul de la Statul Român.

În urmă cu câțiva ani, Statul Român a luat decizia ca cei care au câştigat o medalie la Jocurile Olimpice, indiferent de culoarea ei, sau au obţinut locul întâi la Mondiale sau Europene în probele olimpice să primească o rentă de 12.720 de lei. Printre cei care au beneficiat de acești bani s-a numărat și campionul Ivan Patzaichin.

Atunci, marele sportiv a spus că s-a simțit umilit de Statul Român. Acesta a mărturisit că avea o pensie de 2700 de lei și autoritățile au scăzut-o la 1700 lei brut.

„Mi-a scăzut pensia cu jumătate. Luam 27 de milioane și acum mi-a venit 17, brut. Am reușit să fac un liceu, o facultate, a doua facultate, am avansat toate gradele de profesor de sport, am fost antrenor emerit, începând de la sergent major și până la general. La pensie am iesit colonel și, în rezervă, am fost trecut general. Nu m-am gîndit că o să fim umiliți, asta e situația. Adică eu nu cer să mi se mărească pensia, cer să mi se dea exact atâta cât merit.„, declara la acea vreme Ivan Patzaichin, potrivit redactia.ro

 

Horia Brenciu, devastat de durere după moartea merelui canotor, Ivan Patzaichin: "Eu te dădeam exemplu copiilor mei"

 

Legenda canotajului românesc suferea de o boală incurabilă

 

Ivan Patzaichin, în vârstă de 71 de ani, era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală, după ce a făcut o boală incurabilă. S-a stins din viață după o lungă suferință și în ciuda strădaniilor medicilor de a-l ajuta.  Familia marelui sportiv a anunțat că nu dorește să fie publicate și alte amănunte, doar a confirmat că legendarul canotor s-a stins din viață. 

 

Citește și: Ivan Patzaichin, copilărie plină de încercări și neajunsuri. Cine a fost cel care l-a încurajat întotdeauna în drumul său: ”Frânt de oboseală, adormeam câteodată vâslind”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel