Ce pensie are Victor Socaciu: Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist

Data publicării:
Victor Socaciu, sursa foto Facebook
Descriere foto: Victor Socaciu, sursa foto Facebook

Victor Socaciu primește o pensie modestă de la stat, după 50 de ani de muncă.

În vârstă de 68 de ani, Victor Socaciu a avut anul acesta o serie de probleme medicale. A fost internat de două ori, prima dată din cauza coronavirusului, când toți cei din jurul lui s-au temut pentru viața sa și a doua oară recent, din cauza unor probleme renale. Pe lângă problemele de sănptate, artistul se confruntă și cu unele probleme financiare. Ajuns la vărsta pensionării, el primește o sumă extrem de mică de la stat, în condițiile în care a muncit 50 de ani. 

Artistul încasează lunar 1700 de lei. În trecut, el se bucura de o indemnizație de parlamentar, care îi sporea veniturile, dar care, din 2012 i-a fost anulată. 

 

Trăiesc cu o pensie de 1.700 de lei. Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist. Sunt încă supărat pe faptul că indemnizația de parlamentar de 3.0000 de lei, căci am fost parlamentar între 20008 și 2012, mi-a fost anulată.

Cineva a considerat că este o pensie specială. Eu nu o văd altfel decât ca o indemnizație, nu ca o pensie. Atunci ce să mai spunem despre acele pensii de peste 30.000 sau 35.000 de lei? Acelora cum să le mai spunem dacă cele de 3.000 de lei sunt pensii speciale?”,  a declarat Victor Socaciu pentru Impact.


Artistul spune că se bazează pe veniturile soției salle pentru un trai decent și că singura sa consolare, după o viață de muncă, este dragostea publicului. 

Ca artist liber profesionist, statul român nici nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit. Mai știe cineva că pe vremea comuniștilor existau atestate speciale pentru artiști și acelea se obțineau cu greutate? Mă cam îndoiesc! Singura mea consolare stă în întâlnirea cu publicul și în familia mea.

Mă bazez în special pe soția mea, cea care m-a îngrijit cu devotament ori de câte ori am avut nevoie!”, a mai spus el pentru sursa citată.


Problemele de sănătate cu care s-a confruntat artistul

 

Victor Socaciu s-a confruntat în urmă cu o lună cu probleme de sănătate. Autorul de muzică folk  a fost internat de urgență la Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” după ce ar fi acuzat probleme renale după transplant.


Victor Socaciu a trecut prin multe necazuri în ultima perioadă, acesta a fost infectat și cu virusul SARS-CoV-2 în luna aprilie a acestui an și are și diabet. Cântărețul de muzică folk a anunțat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu două săptămâni, că suferă din cauza unor probleme de sănătate. Din cauza acestor probleme, Victor Socaciu nu a participat la Festivalul de muzică folk de la Brașov. 


Între timp, artistul a fost externat și a susținut deja primul concert, pe scena de la Alba Iulia, la Festivalul Național 'Ziua de Mâine', potrivit fanatik.ro. Potrivit sursei citate, artistul a urcat pe scenă cu zâmbetul pe buze și a emoționat pe toată lumea prezentă cu recitalul său. 


În urmă cu zece ani, acesta a suferit un transplant renal și a primit doi rinichi de la o fetiță de zece ani, din Târgu-Mureș, aflată în moarte cerebrală.

 

Victor Socaciu, prima reacție după ce s-a vindecat de COVID-19: "S-a gândit că îmi cade curentul și nu mai am oxigen"

 

Victor Socaciu a ajuns la spital în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID-19.  Artistul ajunsese să aibă plămânii afcetați în proporție de 50%, motiv pentru care toată lumea s-a temut pentru viața lui. Potrivit apropiaților, Victor Socaciu era vaccinat anti-Covid-19, dar cu toate acestea, artistul a contractat o formă gravă a virusului.

Cântărețul a reușit să iasă învingător din această luptă grea. Imediat după externare, Victor Socaciu a vorbit despre această experiență neplăcută.

"Am stat în spital în jur de trei săptămâni, acum sunt pe finalul tratamentului meu. Sunt într-o situație bună, am o răgușeală, dar în rest mă simt bine.

O întâmplare cu un om minunat, care știa că eram într-o noapte cu nevoie de oxigen, știind că am aparat de oxigen, s-a gândit el în toiul nopții că s-ar putea să cadă curentul și ce mă fac eu dacă o să cadă curentul și nu o să mai am oxigen. S-a dus la un prieten de-al lui din cartier, i-a luat generatorul în toiul nopții și a venit și l-a montat la mine. Îți dau speranță, te impresionează că totuși există multă, multă umanitate în jurul nostru, dar nu mai avem ochi să o vedem.

Mi-a fost teamă ca oricărui om, cum să nu. Adevăratul loc care vindecă rămâne totuși familia. Soția mea a fost îngerul meu protector!

De la tine în suflet, în sufletul meu,

Când oamenii cântă, vine Dumnezeu.

România cântă, vine Dumnezeu

Când oamenii sunt oameni, vine Dumnezeu", a spus Victor Socaciu, la Antena 3.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel