Ce nu mânca niciodată marele actor Dem Rădulescu. "Mi se făcea rău numai când vedeam!"

Data publicării:
Sursa foto: Dem Rădulescu, captură YouTube
Descriere foto: Sursa foto: Dem Rădulescu, captură YouTube

"Marele Dem" avea, ca fiecare, preferinţe culinare, dar şi mâncăruri de care nu se atingea.  

"Nu-mi place carnea de miel. Când eram copil mi se făcea rău numai când vedeam. Dar iubesc sarmalele, carnea de porc... Nici dulceaţa de trandafiri nu a fost niciodată preferata mea. Dar mâncam şerbet de trandafiri" mărturisea actorul, în trecut, în cadrul emisiunii ”Profesioniştii” şi în interviul acordat Andreei Marin pe canapeaua de la ”Surprize, surprize”.

”O zi în care n-ai râs e o zi pierdută. Omul are nevoie de râs, la nivelul celulei. Buna dispoziţie, se ştie, dizolvă adrenalina pe care o provoacă durerea, supărarea, enervarea. (…) Comedia e salvarea. Mi se pare un medicament extraordinar pentru că omenirea e bolnavă. Şi câte situaţii de comedie adevărată există în viaţă! Suntem clovni într-un mare circ” spunea Bibanu' în emisiunea Eugeniei Vodă.

De ce i se spunea "Bibanul"

Porecla „Bibanu”, pe care Dem Rădulescu a purtat-o cu mândrie toată viața, are legătură cu meseria pe care o avea tatăl lui, originar din Vâlcea. Actorul a preferat dintotdeauna viața discretă, simplitatea și modestia și s-a mândrit cu originile sale. Chiar actorul a povestit, la TVR2, de unde provenea controversata poreclă. "Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii „Bibanu”. După aia mi-au zis „Fratele lu Bibanu”, pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu. După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine ”Mă, Bibanule!”. Şi Bibanu am rămas”, povestea Dem Rădulescu acum mulți ani.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel