Ce înseamnă când vorbești în somn. Explicația medicilor

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

V-ați trezit vreodată în mijlocul nopții și v-ați auzit râzând, plângând sau chiar vorbind în somn?Dacă da, nu sunteți singurul. Un studiu din 2010 a constatat că acest lucru se întâmplă la peste 66% dintre oameni la un moment dat în viața lor și este foarte frecvent la copii. Indiferent de prevalența sa, este normal să vrei să știi ce înseamnă când vorbești în somn.

Ce înseamnă dacă vorbești în somn?

În timp ce corpul este de fapt paralizat în timpul somnului pentru a te împiedica să îți pui în practică visele, vorbitul în somn poate avea loc atât în somnul profund, cât și în somnul non-REM, ceea ce arată că nu este întotdeauna asociat cu visarea.

Cercetătorii încă nu înțeleg pe deplin cauzele medicale ale vorbitului în somn, dar au câteva teorii care explică faptul că oamenii vorbesc în somn, cum ar fi genetica, tulburarea comportamentală a somnului REM (RBD) și teroarea nocturnă. Vorbirea în somn a fost, de asemenea, legată de unele medicamente, de condițiile de sănătate mintală și chiar de stres.

Dacă vă îngrijorează faptul că vorbiți în somn, discutați cu medicul dumneavoastră despre tiparele de somn.

Dar cu atât de puține dovezi științifice concrete în ceea ce privește cauzele vorbirii în somn, mulți oameni se uită la semnificația spirituală a vorbirii în somn pentru a explica inexplicabilul.

Vorbitul în somn-  semnificații spirituale

1. Este un semn că trebuie să acționezi

Potrivit psihanalistului Sigmund Freud, visele sunt modul în care mintea ta procesează informațiile care sunt reprimate în timpul orelor de veghe. Dacă te lupți cu o decizie în timpul zilei, mintea ta inconștientă va încerca să o rezolve în somn. Vorbirea în somn poate fi mintea ta inconștientă care îți spune ce să faci în legătură cu situația ta.

La fel cum visele noastre de cele mai multe ori nu au sens de-a dreptul, cuvintele pe care le rostiți în somn sunt la fel. Luați în considerare plasarea unui reportofon lângă capul dvs. noaptea pentru a înregistra ceea ce spuneți și vedeți dacă puteți analiza ceea ce spuneți în același mod în care sunt analizate visele.

2. Ai probleme în a-ți exprima emoțiile

Există multe motive pentru care ne reprimăm anumite emoții. Dar atunci când acestea sunt înăbușite prea mult timp, corpul găsește alte modalități de a le exprima, inclusiv vorbitul în somn.


Dacă ți-a fost greu să comunici ceva sau observi alte semne că îți reprimi emoțiile, vorbitul în somn poate fi modul în care vocea ta interioară încearcă să le dea drumul.

3. Comunici cu spiritele călăuze

Deși nu îi poți vedea, ghizii tăi spirituali sunt acolo în orice moment pentru a te conduce în direcția corectă. Uneori, ei comunică cu tine prin intermediul viselor.

Cu mintea ta conștientă adormită, mintea ta inconștientă are șansa de a prelua controlul fără nicio constrângere. Când se întâmplă acest lucru, sufletul tău poate încerca să le răspundă, făcându-te să vorbești în somn.

4. Manifestarea ta devine realitate

Există o serie de semne diferite care indică faptul că manifestarea ta este aproape de a deveni realitate, inclusiv faptul că visezi despre ea. Dacă începi să vorbești în timpul somnului în timpul acestor vise, acesta este un semn bun că manifestarea ta funcționează.

5. Sufletul tău este neliniștit

Se crede că sufletul nostru părăsește corpul și rătăcește atunci când dormim, fiind legat de corpul fizic printr-o rază de lumină. Faptul că vorbești în somn poate fi un semn că sufletul tău interacționează într-o altă lume, potrivit yourtango.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel