Ce înseamnă când visezi că eşti urmărit sau că mori. Subconştientul îţi transmite mesaje

Data publicării:
Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn
Descriere foto: Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn

Un psiholog a vorbit despre însemnătatea viselor și ceea ce încearcă subconștientul să transmită.

Personalitatea din lumea psihologiei, asociată deseori cu anumite arte divinatorii, Dr. Carmen Harra, autoarea americană a cărții „Committed: Finding Love and Loyalty Through the Seven Archetypes”, a dezvăluit pentru Daily Mail ceea ce subconștientul încearcă să transmită în timpul viselor.

„Deoarece își au originea în mintea subconștientă, visele ne pot dezvălui nevoile, temerile și dorințele cele mai profunde”, a explicat Harra. „Visele ne îndeamnă să ne examinăm sentimentele și stările sufletești. Ele apar în principal în timpul mișcării rapide a ochilor sau R.E.M., stadiul de somn, când activitatea creierului este ridicată și se seamănă cu cea din perioada zilei. 

Cu toate că se întâmplă ca visele să fie uitate, nu înseamnă că nu există, a explicat psihologul, oamenii având între patru și șapte vise în fiecare noapte.

1. Ești urmărit

Visele care implică a fi urmărit de o persoană, un animal sau o figură înspăimântătoare semnalează o formă de anxietate sau frică experimentată în timpul de veghe. 

 

Sensul visului: „Dacă visezi că ești urmărit, s-ar putea să eviți unele probleme din viața ta. Acest vis dezvăluie că, în loc să te confrunți cu o situație incomodă, ai tendința să te îndepărtezi de ea. De asemenea, poate însemna că nu vrei să-ți deschizi mintea către noi perspective sau posibilități sau că nu vrei să recunoști o anumită parte din tine care este suprimată. A fi urmărit indică frici pe care poate nu vrei să le înfrunți sau oameni pe care poate nu vrei să-i vezi. Dacă tu ești cel care urmărește ceva sau pe cineva, este un semn al ambiției și hotărârii tale sau al nevoii de a-i ajunge din urmă pe ceilalți”, a explicat Dr. Harra. 

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel