Ce îi îndeamnă Părintele Vasile Ioana pe cei care își doresc să devină părinți: „Darul lui Dumnezeu”

Data actualizării: | Data publicării:
Părintele Vasile Ioana, captură video YouTube
Descriere foto: Părintele Vasile Ioana, captură video YouTube

Părintele Vasile Ioana are un sfat pentru persoanele care își doresc copii, dar nu au reușit încă să îi conceapă. 

Sfatul părintelui Vasile Ioana a venit chiar în ziua de Sfântă Mărie Mică, pe 8 septembrie, când acesta a spus povestea nașterii Fecioarei Maria, ca un îndemn pentru cei care își doresc să devină părinți. 


Preotul îi îndeamnă pe cei care vor să devină părinți să urmeze exemplul părinților Maicii Domnului și să postească timp de 40 de zile, să se roage și să nu aibă niciun contact intim cu partenerul. După ce trec cele 40 de zile, cu ajutorul Maicii Domnului, femeia poate rămâne însărcinată. 

 

„Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, nu puteau să aibă copii și, deja, vârsta avansa și era o tradiție că, dacă nu aveai copii ca familie, familia nu rodea, nu puteai să aduci daruri la Templul Sfânt. Atunci, Ioachim merge în pustietate, Ana merge și ea într-o peșteră, Ioachim într-o altă peșteră. 40 de zile se roagă. După 40 de zile de post și rugăciune, se întâlnesc și o zămislesc pe Maria. 

Cei care nu au prunci și doresc să aibă prunci pot să folosească metoda lui Ioachim și a Anei de a naște prunci. Nașterea unui prunc nu este doar rodul relației dintre un bărbat și o femeie, e darul lui Dumnezeu.

Ioachim s-a rugat să primească un copil de la Dumnezeu și a primit prin rugăciune și prin post. Biserica te cheamă la jertfă, te cheamă la rugăciune și la post. Stai 40 de zile în rugăciune și în post și, după 40 de zile, reîntâlnirea soțului cu soția poate să aducă darul de prunci.

De aceea, îi îndemnăm, pe toți cei care doresc să aibă prunci să se roage mult Maicii Domnului Sfinte, pentru ca ea ajută mult ”, a declarat părintele Vasile Ioana în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV.

 

Părintele Vasile Ioana, sfat prețios pentru părinți: „Nu deveniți slugi ale copiilor”. Ce spune duhovnicul despre cauza nefericirii tinerilor adulți

 

Ce îi sfătuiește părintele Vasile Ioana pe tinerii care vor să se căsătorească: „Vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie”

 

 

Părintele Vasile Ioana vine cu o serie de sfaturi pentru tinerii care se grăbesc să se căsătorească.

Căsătoria este un pas important în viață. Practic, este pasul care îți decide traiectoria în viață... sau nu, dacă ne uită la rata în creștere a divorțurilor. 

Totuși, pentru un mariaj fericit și „până la adânci bătrâneți”, Părintele Vasile Ioana vine cu o serie de sfaturi. 

Invitat în emisiunea „Vorbește lumea”, de la PRO TV, părintele a explicat de ce este important ca tinerii să nu se grăbească atunci când vor să facă pasul cel mare.


„Dragi tineri, înainte de un an nu vă faceti planuri pentru viață. De ce vă spun asta? Pentru că mulți s-au grăbit, au consumat repede relația și s-a terminat foarte repede. De aceea nu îți face planuri mai devreme de un an. Nu te grăbi! De ce spun asta…pentru că trebuie să treceți împreună printr-o primăvară zglobie, printr-o vară fierbinte, printr-o toamnă tristă și o iarnă rece, printr-un Revelion, un Crăciun, un Paște, cunoașterea părinților. Te cerți un pic… vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie, dacă nu este. Trebuie să treceți împreună prin toate stările. Nu hotărî că ăsta este omul vieții sau ea este femeia vieții până nu treci de un an. Un ciclu de un an este un ciclu prin care treci prin toate stările”, a explicat părintele Vasile Ioana. 

 

Un an, perioada în care ajungi să cunoști o persoană în toate ipostazele

„După un an, începi deja să explorezi personalitatea celuilat. Atenție mare la caracter, la firea lui/ei, atenție la educație, cum îți vorbește”, a adăugat părintele. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel