Ce greșeală faci când folosești săpunul. Cum te poți îmbolnăvi din cauza acestuia. De care ar trebui să alegi

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ce greșeală faci atunci când folosești săpunul și cum îți afectează pielea.

Săpunul este indispensabil. Pandemia COVID ne-a făcut pe mulți dintre noi să fim mai conștienți de cât de des ne spălăm pe mâini. Acum ne întrebăm care este mai bun pentru sănătatea pielii și pentru a ucide bacteriile și virusurile: săpunul solid sau cel lichid.

Răspunsul depinde de mai mulți factori. Iată ce trebuie să știi despre săpunul solid vs. săpunul lichid, avantajele și dezavantajele fiecăruia, precum și tipul de săpun pe care experții spun că trebuie să-l evitați.

Săpunul, ce este

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) are o definiție strictă a ceea ce este ”săpunul”, spunând că săpunul trebuie să combine grăsimi sau uleiuri cu un alcalin, cum ar fi leșia. Cele mai populare ”săpunuri” de pe piață - atât în formă de bară, cât și lichidă - sunt fabricate din ingrediente sintetice, deci nu corespund de fapt definiției săpunului.

Nu sunteți sigur de ce tip este săpunul dumneavoastră? Dacă face spumă, este probabil că este sintetic. Detergenții sintetici nu sunt răi pentru dumneavoastră și funcționează, dar mulți oameni se îndreaptă spre săpunurile tradiționale ca o modalitate de a evita substanțele chimice, de a proteja mediul înconjurător și de a susține întreprinderile locale.

Citește întreaga știre pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel