Ce este paradontoza și cum o putem trata. Dr. Alin Gabor: „Sunt foarte multe cauze pentru care apare. Acesta este primul pas al paradontozei”

Data publicării:
Dr. Alin Gabor/ captură video Youtube Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Dr. Alin Gabor/ captură video Youtube Spectacola

Dr. Alin Gabor a vorbit despre cauzele care duc la apariția paradontozei, dar și la metodele de tratament.

Paradontoza este o problemă destul de des întâlnită la foarte multe persoane, care se manifestă prin sângerarea gingiei, de regulă. Această problemă dentară nu doare în cele mai multe cazuri, astfel încât oamenii nu ajung întotdeauna la stomatolog, întrucât se gândesc că nu este atât de grav. Această concepție este total greșită, spune Dr. Alin Gabor, care ne-a dezvăluit ce este, de fapt, paradontoza și cum trebuie ea tratată.

„Cel mai important când sângerează gingia este să mergeți la un consult stomatologic, poate să nu fie nimic, să fie doar ceva ce ține de metabolismul intern, dar în majoritatea cazurilor, paradontoza începe cu gingivita, inflamația gingivală. Acesta este primul pas al paradontozei. Gingivita poate avea foarte multe cauze, de la o carie, la o plombă tratată incorect, la nespălarea corectă pe dinți, inclusiv la femeile care rămân însărcinate există o gingivită de sarcină, pe care trebuie să o ținem sub control, pentru că se pot provoca probleme neplăcute.”, a declarat Dr. Alin Gabor, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical. 

VEZI și: Pastila de frumusețe: Tot ce trebuie să știi despre sănătatea dinților. Dr. Alin Gabor vine cu sfaturi utile / VIDEO

„Se mai numește boala dinților frumoși, pentru că dintele nu are nicio problemă”

Mai mult, specialistul spune că odată ce ai această problemă dentară, ea nu va mai dispărea niciodată definitiv din gura ta. Cu toate acestea, medicii specialiști o pot face să stagneze, astfel încât stadiul ei să nu devină și mai avansat.

„Paradontoza este cumva ireversibilă, dacă depășește un anumit stadiu. Ea nu se prea poate vindeca, putem doar să o stagnăm sau să o oprim. Ea constă în inflamația țesutului de susținere a dintelui, care e format din gingie, ligamentele care țin dintele în os și osul propriu-zis. Când se ajunge la stadiul de os, acesta se topește încet, încet. Se mai numește boala dinților frumoși, pentru că dintele nu are nicio problemă, nu este cariat, dar țesutul de susținere este afectat. Există pacienți la care dinții se mișcă atât de tare încât îi pot scoate singuri, acasă. Acesta e un stadiu atât de avansat, încât nu mai avem rezolvare.”, mai spune specialistul.

Citește și: Adevărul despre măsele de minte. Riscul la care te supui dacă nu le scoți la timp. Dr. Alin Gabor: „Pot provoca infecții mai deosebite”

Cum vindecăm paradontoza

„Ca și terapie pentru paradontoză, în stadii encipiente, trebuie să curățăm bacteriile din zona respectivă, care s-au acumulat, mai există tratament medicamentos și clătiri cu tot felul de soluții pentru paradontoză. În funcție de stadiul pacientului, se optează pentru tratamentul potrivit. Este important atunci când urmăm un astfel de tratament să scăpăm de orice factor din gură, adică dacă sunt carii, trebuie tratate, dacă sunt anumite rădăcini, trebuie scoase, dacă sunt dinți care se mișcă, trebuie scoși, ca să se vindece mai rapid zona respectivă, dacă sunt infecții dentare, le tratăm. Toate cauzele care rețin bacterii în gură trebuie tratate. Sunt foarte multe cauze pentru care apare paradontoza, există inclusiv genetic, pe bază de stres, pe bază de fumat, nu este o cauză cu certitudine, nu se poate vindeca.”, a continuat el. 

VEZI și: Cât de periculoase sunt benzile de albire a dinților. Dr. Alin Gabor: „Știința este limitată în spatele acestor branduri”. Riscurile la care te supui, dacă le folosești

Urmărește aici întreaga emisiune:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel