Cât de periculoase sunt benzile de albire a dinților. Dr. Alin Gabor: „Știința este limitată în spatele acestor branduri”. Riscurile la care te supui, dacă le folosești

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Dr. Alin Gabor a explicat care sunt riscurile la care ne supunem, în momentul în care alegem să folosim benzile de albire pentru dinți.

Toată lumea își dorește să obțină un zâmbet perfect, cât mai alb și dacă este posibil, acasă, fără a se deplasa în cabinetul medicului stomatolog. În ajutorul acestor persoane au venit în ultima vreme benzile minune pentru albit dinții, care încep să fie folosite de foarte multe persoane, fără a cere însă înainte și sfatul specialistului. În acest sens, Dr. Alin Gabor ne-a explicat care sunt riscurile la care ne supunem, în momentul în care decidem să folosim astfel de produse. 

„Multă lume mă întreabă pe rețelele de socializare despre acest subiect. Din păcate, toate aceste firme comerciale care vând peste tot aceste produse de albire, care nu sunt doar benzi, sunt multe tipuri, inclusiv geluri care sunt puse în niște gutiere prefabricate, nu sunt făcute de noi în cabinet. Știința este limitată în spatele acestor branduri. Nu le-aș recomanda, nu le folosesc, am foarte mulți pacienți care le-au folosit. Rezultatele sunt bune, dar pacientul trebuie să înțeleagă că albirea nu este pentru toată lumea, de aceea eu, înainte să fac albirea, le fac un consult, să văd dacă dintele este capabil de a fi albit sau dacă nu existe alte probleme. Există multe contraindicații pentru albire.”, a declarat Dr. Alin Gabor, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medica. 

Pe aceeași temă: Pastila de frumusețe: Tot ce trebuie să știi despre sănătatea dinților. Dr. Alin Gabor vine cu sfaturi utile / VIDEO

„Se albesc dinții, dar care sunt consecințele?”

Specialistul spune că rezultatele acestor benzi sunt, într-adevăr, unele reale, însă atrage atenția oamenilor asupra consecințelor pe care le pot determina, pe o perioadă lungă de timp. 

„Substanțele pe care probabil le folosim noi în cabinet sunt introduse și în acele benzi, pentru că nu există alte metode. Am mai văzut niște remedii naturiste cu apă oxigenată, bicarbonat, lămâie, groaznic. Un cocktail pe care-l promovează cineva pe rețelele de socializare. Se albesc dinții, dar care sunt consecințele? La fel este și în cazul benzilor de albire. Chiar săptămâna trecută am avut o studentă care și-a aplicat aceste benzi în timp ce lucra la calculator și nu și-a dat seama și în loc de o oră, le-a ținut trei ore. Îi zvâcneau dinții de la durere și am reușit să o stabilizăm cu ajutorul unor calmante, iar dacă nu se stabilizează va trebui să scoatem nervul dintelui respectiv care pulsează. Deci nu recomand ca aceste lucruri să nu fie făcute controlat.”, a mai spus specialistul.

VEZI și: Miturile despre dinți de care trebuie să uiți chiar acum. Zahărul produce cariile sau dinții de lapte nu trebuie tratați

Sensibilitățile dentare ce pot apărea la albirea profesională

Totuși, dacă te decizi să apelezi la albirea dinților profesională, există și aici câteva efecte pe care le vei resimți, spune specialistul. Ele sunt însă ținute sub supraveghere de medicul tău dentist și nu vor persista prea mult timp.

„Acest lucru e valabil și în cazul albirii profesionale. Stăm lângă pacient, iar dacă doare sau apare o problemă, modificăm intensitatea lămpii, iar dacă durerea persistă, nu se fac acele două ședințe, ci doar una. Încercăm să facem controlat acest lucru. Și substanța din cabinete poate provoca o sensibilitate, este normal, dar ea trebuie să persiste doar o zi-două. Asta este consecința albirii, dar medicii pot controla acest lucru, în comparație cu benzile de albire. Nu recomand, pentru că nu există foarte multe studii în spate, care sunt necesare, astfel încât să poți să comercializezi un produs.”, a declarat el.

Citește și: Alimentul care îți pătează foarte tare dinții. Dr. Alin Gabor: „Are un colorant consistent. Niște pete mult mai greu de scos”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel