Ce este HIPERTERMIA: simptome și complicații fatale. Afecțiunile declanșate de CANICULĂ

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Jonathan Borba
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Jonathan Borba

Cu HIPERTERMIA nu e de joacă. Vremea caniculară de vară poate prezenta riscuri speciale pentru toată lumea. Iată care sunt simptomele și ce complicații pot să apară

În primul rând, HIPERTERMIA este o temperatură anormal de ridicată a corpului cauzată de eșecul mecanismelor de reglare a căldurii ale organismului de a face față temperaturilor ridicate provenite din mediul înconjurător, arată experții de la Institutul Național american pentru Îmbătrânire (NIH).

Oboseala de căldură, sincopa de căldură (amețeli bruște după expunerea prelungită la căldură), crampele de căldură, epuizarea dată de căldură și AVC-ul de căldură sunt forme cunoscute de hipertermie.

Potrivit DC Medical, riscul pentru aceste condiții poate crește odată cu combinația dintre temperatura exterioară, starea generală de sănătate și stilul de viață individual. De regulă cele mai afectate sunt persoanele în vârstă, dar nici tinerii sănătoși și în forță nu sunt feriți. Iată ce trebuie eă știi despre hipertermie: 

Greșeli în stilul de viață 


Factorii de stilul de viață pot include faptul că nu beți suficiente lichide, că trăiți într-o locuință fără aer  condiționat, lipsa de mobilitate și acces la transport, excesul de îmbrăcăminte, vizitarea locurilor supraaglomerate și neînțelegerea modului în care te adaptezi condițiilor meteorologice caniculare. 

Persoanele în vârstă, în special cele cu afecțiuni medicale cronice, ar trebui să rămână în interior în zilele calde și umede, mai ales atunci când este în vigoare o alertă de poluare a aerului. 

Persoanele fără aparate de aer condiționat ar trebui să meargă în locuri care au aer condiționat, cum ar fi centrele pentru bătrâni, centrele comerciale, cinematografele și bibliotecile, recomandă specialiștii NIA. 

Citește continuarea pe DC Medical și află care sunt simptomele acestei boli. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel