Ce este dieta Master Cleanse și cum funcționează ea. Cum poți scăpa rapid de kilogramele în plus

Data publicării:
Apa cu lămâie. Foto Unsplash. Autor Claudia Soares
Descriere foto: Apa cu lămâie. Foto Unsplash. Autor Claudia Soares

Dieta cu limonada sau Master Cleanse este cunoscută pentru rezolvarea problemelor digestive, dar și detoxifierea corpului și pierderea kilogramelor în plus, în doar câteva săptămâni.

"Dietele" lichide precum Master Cleanse au crescut în popularitate. Celebrități și influenceri precum Beyonce atribuie realizările lor majore în materie de pierdere în greutate acestei cure stricte de limonadă.


Cu toate acestea, noul și vastul interes pentru acest tip de detoxifiere evidențiază preocupări pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Este Master Cleanse ideală pentru rezultate pe termen lung sau este lipsită de viziune? 


Termenul Master Cleanse a fost inventat de Stanley Burroughs în cartea sa "The Master Cleanser". A fost apoi făcut cunoscut de Beyonce însăși, ajungând în top 5 al listei "Cele mai nerecomandate lucruri pe care celebritățile le-au făcut pentru a slăbi", realizată de revista Women's Health Magazine


Această metodă este cunoscută sub numele de "Lemonade Diet", deoarece rețeta formată din apă, suc de lămâie, piper cayenne și sirop de arțar este sucul principal pe care participanții îl beau timp de 3 până la 10 zile, potrivit Healthline.

Dieta oferă câteva zile înainte și după cură pentru a face tranziția de la alimentele solide la doar fructe și legume, apoi la supe sau lichide și la faza de Lemonade Diet.


În afară de cerințele rigide, există recenzii entuziaste despre Cleanse. Obiectivele Master Cleanse sunt eliminarea toxinelor și pierderea în greutate , potrivit Healthline


"Cel mai mare beneficiu al Master Cleanse a fost oportunitatea de a-mi calibra dieta și de a începe de la zero". 


Principalul risc pe care îl are această dietă, potrivit Harvard Health Publishing, este extrem de săracă în carbohidrați și proteine (de care organismul are nevoie pentru energie și dezvoltarea musculară). Dr. Hansa Bhargava de la WebMD spune: "Este o modalitate nesănătoasă de a pierde temporar în greutate". Alte riscuri includ oboseala, durerile de cap și amețelile, conform Healthline.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel