Ce este bine să facem în Postul Paștelui. Părintele Vasile Ioana, cele mai bune SFATURI de urmat: „Se poate petrece o minune”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Preotul Vasile Ioana, captură YouTube
Descriere foto: Sursa foto: Preotul Vasile Ioana, captură YouTube

Preotul Vasile Ioana a explicat ce este bine să facem în Postul Mare. 

Creștinii ortodocși au intrat în Postul Paștelui, iar părintele Vasile Ioana a dat cele mai bune sfaturi de urmat în această perioadă, dar și care sunt lucrurile de care ar trebui să ne ferim.

Preotul a precizat că în această perioadă este bine să ne rugăm, să avem credință în Dumnezeu și să aprindem o lumânare pentru cei dragi, care nu mai sunt în viață, dar și pentru victimele din Ucraina. 

„Pentru noi, oamenii, lumina aprinsă este Iisus Hristos însuși. Iisus Hristos este lumina lumii și cu toții ne bucurăm că, în sfârșit, avem o soluție de salvare a sufletelor.

Din păcate, astăzi, poate în ce mai greu an al existenței noastre ca națiune, de când sunt și eu pe pământul ăsta, de 50 de ani, au murit prea mulți frați ai noștri. Și ar trebuie să ne gândim la sufletele lor și la familiile care și-au pierdut mame, tați, bunici, care s-au despărțit în mod tragic.”, a spus părintele Vasile Ioana. 

Rugăciune pentru pace, în vreme de război. Papa Ioan Paul al II-lea: „Să nu mai existe vreodată război, spirală de doliu și violență”

„Cred că ar trebui ca răutatea să dispară dintre noi”

Preotul a mărturisit că oamenii ar trebui să nu mai fie atât de răutăcioși și doar bunătatea să dăinuie printre noi. 

„Cred că ar trebui ca răutatea să dispară dintre noi. Nu mai putem să avem acum conflicte legate de mândrie și de orgoliu și de aroganță. Nu mai căutați în afară recunoaștere, haine scumpe, care duc pe om într-o trăire exterioară exagerată.”, a adăugat preotul.

„În Postul Mare se poate petrece o minune. Întreaga ceată a creștinilor poate opri acest război”

Părintele Vasile Ioana este de părere că dacă toți creștinii s-ar ruga și ar ține post, războiul ar înceta mult mai devreme. 

„În Postul Mare se poate petrece o minune, întreaga ceată a creștinilor poate opri acest război. Nu poate fi oprit omul ăsta decât de Dumnezeu. De aceea, e momentul ca toată ceata creștinilor, cei care sunteți sănătoși și puteți, să ținem post negru. Să mâncăm doar între 3 și 8 seara.”, a dezvăluit părintele Vasile Ioana. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel