Rugăciune pentru pace, în vreme de război. Papa Ioan Paul al II-lea: „Să nu mai existe vreodată război, spirală de doliu și violență”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: unsplash, autor Aaron Burden
Descriere foto: Sursă foto: unsplash, autor Aaron Burden

Preotul Francisc Doboș a tradus rugăciunea pentru pace a Papei Ioan Paul al II-lea din 1991, din timpul războiului din Golful Persic.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în estul Ucrainei. Oamenii s-au îmbulzit să fugă din calea războiului. Unii au reușit să părăsescă țara, iar ceilalți s-au ascuns în stațiile de metrou. Din nefericire, sunt și persoane care și-au pierdut viața. Situația continuă să fie extrem de dificilă pentru cetățeni, iar în acest context, preotul Francisc Doboș a a tradus rugăciunea pentru pace a Papei Ioan Paul al II-lea din 1991, din timpul războiului din Golful Persic.

„Dumnezeul Părinților noștri, mare și milostiv,

Domn al păcii și al vieții, Tatăl tuturor.

Tu ai planuri de pace și nu de suferință, condamni războaiele și nimicești mândria celor violenți.

Tu l-ai trimis pe Fiul tău Isus pentru a proclama pacea celor de aproape și celor de departe, pentru a-i reuni pe oamenii din fiecare rasă și din fiecare neam într-o singură familie.

Ascultă strigătul unanim al copiilor tăi, rugămintea sinceră a întregii omeniri: să nu mai existe vreodată război, aventură fără întoarcere, să nu mai existe vreodată război, spirală de doliu și violență; fă să înceteze acest război din Golful Persic (din Ucraina, în zilele noastre) amenințare pentru creaturile tale, în cer, pe uscat și pe mare.

În comuniune cu Maria, Maica lui Isus, noi te implorăm: vorbește inimilor celor responsabili pentru soarta popoarelor, oprește logica retorsiunii și a răzbunării, sugerează noi soluții cu Duhul tău, gesturi generoase și onorabile, spații de dialog și de așteptare răbdătoare mai rodnice decât termenele pripite ale războiului.

Dăruiește timpului nostru pace.

Să nu mai existe vreodată război.

Amin!'.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel