Ce conțin, de fapt, MICII. Ce se întâmplă în corpul tău când îi mănânci. Detaliul pe care trebuie să-l știi: Pregătește muștarul

Data publicării:
Mici, Foto Spectacola
Descriere foto: Mici, Foto Spectacola

Ce trebuie să știi despre mici, înainte să-i mai mănânci când mergi la grătar.

"Vrei să auzi opinia despre mici? Atunci pregătește muștarul, fă-ți de 3 ori cruce cu limba-n cerul gurii și citește mai departe!

Despre mici

Orice rețetă este suma ingredientelor. Un preparat este „sănătos” dacă ingredientele sunt dense nutritiv și sunt preparate adecvat.

Am găsit mai multe rețete care înglobează carne de oaie / porc și carne de vită alături de bicarbonat de sodiu, usturoi, boia, piper, cimbru, sare.

6 MICI FRUMOȘI

Mă interesează efectiv să văd ce primesc când mănânc mici. Așa că am făcut o simulare pentru 6 mici de 70g fiecare (adică 420g în total).

Practic pentru 400g de mici avem nevoie în medie cam de 200g de carne de oaie și 300g de carne de vită și mirodenii”, scrie Valentin Bunea, inginerul care a pus bazele unul program de nutriție.

 

Citește continuarea pe DC Medical și află ce conțin, de fapt, micii

 

Rețeta chef-ului Radu Dumitrescu. Cum să faci cei mai buni mici

Chef Radu Dumitrescu spune că bicarbonatul nu are ce să caute în mici. Bucătarul a explicat că el folosește alte tehnici pentru ca micii să devină pufoși.

 

″Pun 60% carne de vită și 40% berbecuț și fac un jeleu din oasele de la berbecuț și de la vită în care țin carnea doar cu sare și piper, nimic altceva. O tocăm la cuțit, după care o dăm printr-o sită foarte mare. Vreau să îmi rămână zgârciurile. O ținem în jeleul ăsta și abia a doua zi, când sunt gata de făcut, îi mai lăsăm vreo 6 ore la frigider, îi condimentăm, cu cimbru, rozmarin, usturoi, dar nu punem usturoiul ras așa, îl coacem puțin, ca o pastă, pentru că nu vreau să îmi lucreze când intră la frigider, știm că usturoiul la frigider lucrează dacă îl ținem mult și nu punem bicarbonat sau chestii din astea ca să fie pufoși. Vor fi pufoși oricum.″⁣, a explicat chef Radu Dumitrescu pentru PRO TV, citează DC News. 

Chef Radu Dumitrescu: Bicarbonatul nu are ce să caute în mici

Radu Dumitrescu a explicat și de ce majoritatea românilor pun bicarbonat în mici.

"Este bicarbonat pentru că majoritatea rețetelor vin dintr-o vreme în care nu toată lumea avea neapărat frigider. Bicarbonatul în mic are 2 roluri de conservant şi să fie pufos, când foloseşti materie primă şi ai tehnici corecte nu trebuie să pui bicarbonat, micii vor fi pufoși şi zemoşi. Bicarbonatul, din punctul meu de vedere, nu are ce să caute în mici. Dacă îi facem noi, să fim atenți să folosim ingrediente de calitate. În compoziţia de mici nu se pune muşchi de vită, se pun părţile de la şold de la gât unde e grăsimea aia, grăsimea are rolul ei.", a explicat chef Radu Dumitrescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel