Alexandru Arșinel a murit. „Despre mine, peste ani și ani, aș vrea să se știe un singur lucru”

Data publicării:
Sursa foto: DC NEWS
Descriere foto: Sursa foto: DC NEWS

Alexandru Arșinel a murit. DC News redifuzează un interviu pe care  l-a acordat în exclusivitate. 

Alexandru Arșinel a fost întrebat la interviurile DC News ce ar vrea să se știe despre el peste ani și ani.

Răspunsul său a fost acesta: "Că eram din Dolhasca și că am fost un om cu bune și cu rele".

Întrebat dacă a avut mentori, Alexandru Arșinel a zis: "Am avut mai mulți mentori, dar pentru început am avut-o pe cea care m-a luat din mulțimea de candidați și m-a băgat la Institutul de Teatru - Irina Răchițeanu Sirianu. A fost o foarte mare actriță a noastră. Ca mentor și model, cu toate că nu i-am spus-o niciodată, a fost Dem Rădulescu, un actor excepțional".

Actorul Alexandru Arșinel a dezvăluit un moment neștiut pe care l-a trăit alături de Stela Popescu. 

”Eram cu Stela la 2 mai, aveam spectacol, am adormit amândoi, ca niciodată. Deodată o aud de sus, ea dormea la etaj: Sandule, Sandule! Dă, măi, da. Păi noi avem spectacol la 7 la Eforie. De acolo plecam în altă parte. Ce facem, că nu mai ajungem? Zic: Ne îmbrăcăm de acasă. Și ne-am îmbrăcat în travestiți. Eu în Didina, ea în Benone. Și ne-am urcat în mașină, aveam un Mercedes Cobra- ce mașină! Cred că e ultima pe care au făcut-o nemții cu adevărat. Când am ieșit din Mangalia, s-a oprit mașina, ca niciodată! Am oprit pe dreapta. Ea s-a dus mai jos, eu mai sus, că-i speriam la cum arătam. A oprit la ea, s-a urcat și zice Ia-o și pe doamna. Ne-a dus la spectacol, ne-a și întors înapoi la mașină, a remorcat-o și ne-a ajutat să ajungem în 2 mai înapoi. A fost un moment șocant, dacă era și filmat, era unul dintre momentele bune de comedie realizat de mine și Stela.” a spus actorul Alexandru Arșinel, pentru DCNews. 

Alexandru Arșinel, viață de poveste

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Aici l-a interpretat pe Kuklin în spectacolul Oceanul de Al. Steiu, în regia lui Cristina Munteanu, a fost Maiorul în Jocul de-a vacanţa de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Paxino, Fabian în A 12-a noapte de William Shakespeare, în regia lui Eugen Mercus şi Titta Nane în piesa Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, în regia semnată de Mihai Reicu. La Teatrul Naţional din Bucureşti a putut fi văzut interpretând rolul lui Prisâpkim în spectacolul Ploşniţa de V. Maiacovski.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel