Cauza morţii lui Andy Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, dezvăluită de formaţia britanică

Data publicării:
Sursa foto: Andy Fletcher, captură YouTube/ La Vanguardia
Descriere foto: Sursa foto: Andy Fletcher, captură YouTube/ La Vanguardia

La o lună după decesul lui Andy Fletcher, clăparul şi unul dintre membrii fondatori ai trupei Depeche Mode, formaţia britanică a publicat luni seară un comunicat pe reţelele de socializare în care a dezvăluit cauza morţii muzicianului.

În mesajul publicat pe contul de Instagram al trupei Depeche Mode, ceilalţi doi membri ai grupului, Martin Gore şi Dave Gahan, au anunţat că Andy Fletcher a murit la vârsta de 60 de ani din cauza unei disecţii aortice în timp ce se afla în reşedinţa lui pe 26 mai şi că familia colegului lor de trupă i-a rugat să distribuie această informaţie.

"În urmă cu două săptămâni am primit rezultatul medicilor legişti, iar familia lui Andy ne-a rugat să îl împărtăşim acum cu voi. Andy a suferit o disecţie aortică în timp ce se afla acasă, pe 26 mai. Aşadar, deşi a plecat mult prea devreme dintre noi, el a murit din cauze naturale şi fără o suferinţă prelungită", au precizat cei doi muzicieni.

Mesajul a descris şi o ceremonie de celebrare a vieţii lui Andy Fletcher care a fost organizată săptămâna trecută la Londra de Martin Gore şi Dave Gahan, care le-au mulţumit totodată fanilor pentru sprijinul acordat familiei Fletcher după vestea morţii muzicianului.

Andy Fletcher a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei Depeche Mode, înfiinţând această formaţie de muzică electronică/synthpop în 1980, alături de Martin Gore, Dave Gahan şi Vince Clarke. Albumele trupei Depeche Mode s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial şi 54 dintre piesele sale au ajuns în UK Singles Chart. În 2020, Andy Fletcher a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame alături de colegii lui de trupă, notează Agerpres.

 

Trupa Depeche Mode, devastată de durere

"Suntem şocaţi şi cuprinşi de o imensă tristeţe ca urmare a morţii premature a dragului nostru prieten, membru al familiei şi membru al trupei", este mesajul transmis de formaţia de muzică britanică, în urmă cu o lună.

Născut în iulie 1961 la Nottingham, Andy Fletcher, cunoscut ca "Fletch", rămâne cunoscut pentru hituri precum "Just Can't Get Enough".

"Fletch chiar avea o adevărată inimă de aur şi era mereu prezent atunci când aveai nevoie de sprijin, de o conversaţie plină de viaţă, de un râs bun sau de o halbă rece", potrivit comunicatului trupei.

Depeche Mode a vândut peste o sută de milioane de discuri în întreaga lume.

Iniţial, trupa era formată din Vince Clarke, Martin Gore, Andy Fletcher şi Dave Gahan. Vince Clarke a părăsit trupa la sfârşitul anului 1981 şi a fost înlocuit în 1983 de Alan Wilder, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel