Cauza banală și neașteptată care provoacă boala Alzheimer și ne îmbătrânește enorm. E mai rea decât fumatul sau alcoolul

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ce ne îmbătrâneşte, de fapt? S-a descoperit cauza principală care duce inclusiv la Alzheimer. 

Potrivit unei noi cercetări, faptul de a fi nefericit sau de a se confrunta cu singurătatea accelerează procesul de îmbătrânire mai mult decât fumatul. O echipă internațională spune că nefericirea dăunează ceasului biologic al organismului, crescând riscul de Alzheimer, diabet, boli de inimă și alte boli.

Cercetătorii spun că au detectat accelerarea îmbătrânirii în rândul persoanelor cu antecedente de accident vascular cerebral, boli hepatice și pulmonare, fumat și la persoanele cu o stare mentală vulnerabilă. Interesant este faptul că sentimentul de disperare, nefericire și singurătate a afișat o legătură cu creșterea vârstei biologice a pacientului mai mult decât impactul nociv al fumatului.

Constatările se bazează pe primul studiu de acest gen privind "ceasul îmbătrânirii", antrenat și verificat cu ajutorul datelor sanguine și biometrice de la aproape 12.000 de adulți chinezi.

"Demonstrăm că factorii psihologici, cum ar fi sentimentul de nefericire sau de singurătate, adaugă până la un an și opt luni la vârsta biologică a unei persoane", spune autorul studiului, Dr. Fedor Galkin de la start-up-ul Deep Longevity Limited, potrivit unui comunicat al SWNS, citat de Study Find. Descoperirile făcute apar în revista Aging-US.

 

"Efectul agregat depășește efectele sexului biologic, ale zonei de locuit și ale statutului marital și al fumatului. Ajungem la concluzia conform căreia componenta psihologică nu ar trebui ignorată în studiile privind îmbătrânirea datorită impactului său semnificativ asupra vârstei biologice".

Ceasurile de îmbătrânire pot depista problema din timp


Instrumentul echipei internaționale face legătura între conceptele de îmbătrânire biologică și psihologică. Acesta arată că sănătatea mentală are un efect mai puternic asupra ritmului de îmbătrânire în comparație cu o serie de condiții de sănătate și obiceiuri de viață. Deteriorările moleculare se acumulează și contribuie la dezvoltarea fragilității și a bolilor grave. La unele persoane, aceste procese sunt mai intense, o condiție pe care oamenii de știință o numesc îmbătrânire accelerată.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel