Decizia luată de Catinca Roman în urma scandalului cu „azilele groazei”: „Problema rămâne tot la sistem”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ La Măruță
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ La Măruță

Catinca Roman dezvăluie greutățile cu care se confruntă în urma nefericitului eveniment legat de „azilele groazei”. Vedeta a solicitat din nou împăcarea cu sora ei, Oana Roman.

Mioara Roman se află internată într-un cămin de bătrâni unde primește îngrijire din partea unor medici extraordinari, iar acest lucru o bucură foarte mult. Catinca Roman a dezvăluit cum se simte mama sa, subliniind că a durat ceva timp să găsească un azil potrivit pentru ea. Fiicele sale au dorit să se asigure că beneficiază de cele mai bune condiții și îngrijire. În plus, Catinca a explicat că nu respinge dorința de a se împăca cu sora ei, Oana.

Merită să aibă o bătrânețe fericită

Cazul azilelor insalubre a stârnit numeroase reacții în rândul românilor. Catinca Roman a adus în discuție acest aspect, subliniind că există locuri unde bătrânii pot fi îngrijiți corespunzător, dar din păcate, mulți nu au posibilitatea să acceseze aceste servicii din punct de vedere financiar. De asemenea, fiica Mioarei Roman a descris cum se simte mama sa în aceste momente:

„Mama este staționară. Din păcate, boala de care suferă duce la anumite comorbidități. Pe de altă parte, are și o vârstă, deci aceste comorbidități există și sunt firești. Acum, important este să fie cât mai bine îngrijită și să aibă o calitate a vieții cât mai crescută. Am căutat ceva. (n.r. un loc potrivit pentru Mioara Roman) Din fericire, cunoaștem mulți oameni, deci am adunat sfaturi din mai multe părți, am fost și am văzut mai multe locuri. Însă, problema rămâne tot la sistem. Marea majoritate a oamenilor nu au acces din punct de vedere financiar la un azil unde oamenii sunt bine îngrijiți. Există și la noi! Problema este că statul nu oferă această asistență socială, care ar trebui să fie oferită, ținând cont de faptul că mulți dintre cei în vârstă sunt cei care au ținut țara pe picioare. Eu cred că merită să aibă o bătrânețe liniștită și fericită!”, a spus vedeta potrivit Ego.ro

E supărată pe Petre Roman

Catinca Roman se arată deschisă la o reconciliere cu sora ei, Oana Roman. Cu toate acestea, când vine vorba despre Petre Roman, tatăl lor, ea a mărturisit că acesta nu s-a arătat interesat de starea mamei sale.

„Din partea mea, da, oricând! Nu pot să vorbesc în numele ei, dar din punctul meu de vedere, normal, mi se pare firesc. (n.r. e deschisă către o împăcare cu Oana Roman) Eu nu țin legătura cu el, nu am ținut-o. (n.r. cu Petre Roman) Din câte am înțeles de la sora mea, nu. (n.r. nu s-a interesat de starea Mioarei Roman)”

Nu se teme de „azilele groazei”

În plus, Catinca Roman a subliniat că nu s-a alarmat atunci când a auzit despre situația tragică a unor aziluri, mai ales că ea personal cunoaște foarte bine persoanele care se îngrijesc de mama sa. Astfel, Mioara Roman beneficiază de servicii de înaltă calitate, care o fac să se simtă în siguranță și îngrijită cu atenție.

„Nu, nu m-a speriat, îi cunosc pe cei de acolo. Mama înainte a mai fost într-un azil unde a fost la fel de bine îngrijită. Am mutat-o din alte rațiuni, din rațiuni legate de fizioterapia pe care trebuie să o facă. Însă, sunt oameni foarte OK, care se ocupă și au acest gen de business. Este chiar foarte bine.”, a mai spus vedeta pentru sursa precizată.

Ce spunea despre mama or în urmă cu puțin timp

Cu toate acestea, starea mamei Oanei și Catincăi pare să nu fie foarte bună. Conform mărturisirilor surorii mai mari, mama lor nu poate comunica la telefon, iar în astfel de momente, vedeta se bazează pe competențele și profesionalismul personalului care îngrijește femeia în căminul de bătrâni.

“Din păcate mama nu poate să vorbească la telefon, dar ma interesez. Mama este internată într-un sanatoriu, iar personalul este foarte bine format pentru astfel de situații și mă țin la curent sau ma interesez eu. Din păcate, are boala pe care o are, deocamdată staționar, noi suntem optimiste, sperăm să fie cât mai bine.”, a mai spus Catinca, pentru Playtech.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel