Câte ore trebuie să dormi în funcție de vârstă? Două plante pentru un somn sănătos, care te și relaxează

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Andisheh A
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Andisheh A

Ce să faci să ai un somn sănătos și câte ore trebuie să dormi în funcție de vârstă. Remedii naturiste pentru un somn sănătos.

În lumea de astăzi, în care ritmul este foarte rapid, un somn bun a devenit un fel de indulgență. Acesta a căzut pe lista noastră de priorități, după muncă, treburi, timp social și divertisment.

Cu toate acestea, somnul nu ar trebui să fie un lux și este la fel de important pentru sănătatea fizică și mentală ca mâncarea și apa.

Nevoia de somn a organismului este un domeniu de cercetare relativ nou și oamenii de știință analizează ce se întâmplă cu organismul în timpul somnului și de ce procesul în sine este atât de esențial.

Somnul este necesar pentru:

 

- menținerea funcțiilor critice ale organismului

- refacerea energiei

- repararea țesutului muscular

- permite creierului să proceseze noi informații

De asemenea, știm ce se întâmplă atunci când organismul nu doarme suficient. Lipsa somnului poate cauza o serie de probleme mentale și fizice, inclusiv afectarea capacității de:

- a gândi clar

- a vă concentra

- a reacționa

- a controla emoțiile

Acest lucru poate duce la probleme grave la locul de muncă și acasă.

S-a demonstrat că privarea cronică de somn crește riscul de afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea și depresia. De asemenea, vă poate afecta sistemul imunitar, reducând capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și a bolilor.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel