Câte kilograme ar trebui să ai. Formula de calcul simplă pe care trebuie să o faci. Dr. Florin Turcu: Rezultă greutatea ideală

Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Care este greutatea ideală a unui om. Formula de calcul pe care nu ai făcut-o niciodată până acum. NU este IMC.

Subiectul greutății ideale devine din ce în ce mai controversat. Oricare ar fi perspectiva, este esențial să înțelegem că greutatea optimă variază în funcție de factori individuali, precum vârsta, înălțimea și compoziția corpului.

Chiar dacă toți am auzit despre IMC sau indicele de masă corporală, există o altă formulă și mai simplă care îți arată greutatea ideală pe care trebuie să o ai.

Ei bine, o abordare frecvent utilizată pentru determinarea greutății ideale este Formula Broca.

"Ca să fiu mai precis despre cum apreciem noi obezitatea astăzi, diagnosticul este ușor și din punctul acesta de vedere nu avem nevoie de o investiție în aparatura medicală pentru diagnosticu obezității. 

 

Ar trebui să ne cântărim și să ne măsurăm și să calculăm după formula celebră a indicelui de masă corporală (IMC), un indice care înseamnă două cifre. 

Și un pacient care suferă de obezitate are un indice de masă corporală care este de la 30kg/m² în sus", a declarat Dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie bariatrică, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

 

 

Vezi pe DC Meddical care este formula simplă pe care nu ai făcut-o niciodată până acum



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel