Cătălin Scărlătescu, patriot convins. Motivul pentru care nu a vrut să se mute din România

Data publicării:
Chef Cătălin Scărlătescu, foto Instagram
Descriere foto: Chef Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

În anii 90, Cătălin Scărlătescu își lua viața în mâini și pornea într-o călătorie ce avea să-l formeze pentru totdeauna. A vizitat 50 de țări, dar s-a întors în România. Iată motivul pentru care nu a vrut să se mute definitiv în altă țară. 

Cătălin Scărlătescu este astăzi unul dintre cei mai apreciați Chefi din România. Și-a făcut acest renume după o experiență vastă și multă muncă. În anii 90 pleca în Italia, unde a muncit într-un restaurat. Tănăr, la început de drum, fără ca măcar să cunoască limba. A plecat apoi pe vapor, unde a descoperit zeci de țări. 

„Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă. Mai apoi, am lucrat pe vapor. M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de patru zile.


Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început, încet, încet, să lucrez în restaurante pretenţioase, de top. Am gătit prin multe bucătării din Europa și fiecare experiență a avut un aport considerabil. Din toate locurile în care
am lucrat am învățat”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu într-un interviu pentru VIVA. 

 

Motivul pentru care a rămas în România

 

Deși ar fi avut șansa să se stabilească în orice țară ar fi vrut, celebrul chef a ales să revină în România și spune că aici îi e sufletul, dar și cea mai bună mâncare din lume. 

„Chiar am ajuns la concluzia, după ce am mâncat şi am muncit în foarte multe restaurante, că cea mai bună mâncare este la români acasă şi nu se află încă în restaurante. Sunt fascinat de tot ce înseamnă această țară şi nu ratez nicio ocazie de a străbate ţara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit nişte doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind nişte foi de plăcinte cât patul, în Maramureş am gătit la foc cu bătrânii satului, care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viaţa mea. România e fabuloasă, iar mâncarea noastră, la fel”, a mai spus vedeta pentru sursa citată. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel