Cătălin Oprișan spune cine va cuceri trofeul la EURO 2024. Jucătorul român despre care crede că va străluci în Germania

Data publicării:
EXCLUSIV

Cătălin Oprișan este un îndrăgit comentator sportiv, iar de această dată, el ne-a răspuns la câteva întrebări pe care i le-am pus în legătură cu performanța României de la EURO 2024, dar și viitorul acesteia pe terenul de fotbal.

Spectacola: Ai fost prezent la multiple evenimente sportive de mare anvergură, precum meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi. Ne poți spune câteva detalii din întâlnirile cu mari sportivi sau vedete care te-au marcat, de-a lungul timpului?

Cătălin Oprișan: „Helmuth Duckadam, cu care am reeditat finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, în 2001, la 15 ani după. În Sevilla era greva transportatorilor, dar un șofer de autobuz a fost de acord să ne ducă de la aeroport, la hotel, doar pentru că l-a recunoscut pe Duckadam. Și Pochettino, care primise bilete la meciul Rapid – PSG și m-a chemat în autocar, ca să mi le dea”.

Cum îmbunătățim sportul românesc

Spectacola: Ce putem face pentru dezvoltarea sportului românesc? Trebuie modificate legile, mentalitatea etc?

Cătălin Oprișan: „Și legile, și mentalitatea. Ore mai multe de educație fizică în școli, ”spioni” plătiți să meargă să caute copilași cu potențial, gratuitate pe terenurile sportive. Apoi, mentalitatea părinților: ”îl duc la sport ca să se dezvolte, pentru că-i place, nu ca să aducă bani”. Antrenorii decid, apoi, dacă îl duc spre performanță sau nu”.

Spectacola: Nu ai oferit prea multe detalii despre viața personală în general, dar ne poți spune ce te motivează să te trezești în fiecare dimineață cu dorința de a începe o nouă zi?

Cătălin Oprișan: „Gândul că fac ceea ce-mi place. Presă. Asta mi-am dorit din clasa a X-a, asta am făcut în ultimii 31 de ani. Pare șablon, dar nu e!”.

Echipa României, o forță uimitoare

Spectacola: După ultimele două "teste", cu Bulgaria și Liechtenstein, tricolorii lui Edi Iordănescu au cam dezamăgit înainte de Euro 2024. Ce șanse are România la turneul final din Germania?

Cătălin Oprișan: „Acum, că a trecut meciul cu Ucraina, am văzut că nu hârtia și calculele de pe ea evoluează, ci băieții. Ultimele rezultate din partidele amicale nu ne ajutau prea mult, dar grupul a avut o forță uluitoare.

Într-o grupă cu Belgia, Slovacia si și Ucraina, care crezi că va fi cel mai dificil adversar al nostru?

Belgia. Și scriu asta înaintea meciului cu ei, fără să știu ce se va petrece pe gazon”.

 

Care dintre jucătorii români promite cel mai mult 

Spectacola: Care dintre jucătorii români are șanse să strălucească în Germania?

Cătălin Oprișan: „Stanciu, pentru că are cea mai mare experiență. Rațiu, pentru că e un ”trabajador”, un muncitor. Plus Drăgușin, de care-mi place mult”.

 

Spectacola: Pe cine vezi în marea finală și cine va cuceri trofeul?

Cătălin Oprișan: „Spania contra cuiva. Și, normal, câștigă Spania!”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel