Câtă SARE putem mânca pe ZI, de fapt. Obiceiul din bucătărie care ne OMOARĂ fără să știm: Transformă mâncarea într-o OTRAVĂ

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Jason Tuinstra
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Jason Tuinstra

Care este tensiunea ideală în funcție de vârstă și câtă sare putem mânca, în realitate pe zi. Marea greșeală pe care o fac toți românii. 

"Un alt factor de risc foarte important pentru bolile cardiovasculare îl reprezintă hipertensiunea arterială, ceea ce înseamnă creșterea valorilor tensionale peste valoare de 140 cu 90 mmHg.

Se consideră că orice scădere a valorii tensionale, sub această valoare, la pacienții hipertensivi, prin regim și tratament medicamentos, duce la scăderea riscului cardiovascular.

Se acceptă că pentru persoane până la 65 de ani ar fi ideal să avem o tensiune până în 130 cu 80 mmHg, iar peste 65 e acceptabil să aibă până în 140 cu 80 mmHg.

Aceasta se poate obține prin recomandări. Prima recomandare în cazul unui pacient hipertensiv este să renunțe la consumul de sare în exces, ce mai greu de realizat, dar nu și imposibil. Totul e posibil dacă noi conștientizăm riscul pe care l-am avea dacă nu facem acest lucru", a declarat Cătălina Trifan, medic primar medicină internă,  în exclusivitate pentru DC Medical.

 

Câtă sare trebuie să mâncăm, de fapt
 

"În general, alimentele pe care noi le cumpărăm sunt alimente procesate și ele au deja o cantitate de sare care este suficientă pentru noi în fiecare zi. Ce recomandare putem să dăm pacienților care nu pot mânca fără sare, pentru că ei consideră că trebuie să mai adauge sare pe lângă cea care există deja în alimente.

Atunci, noi putem face un mic târg cu pacienții și să recomandăm ca dacă ei nu pot să mănânce complet fără sare și vor să pună sare în mâncare, să aleagă să cumpere pâinea fără sare. Atunci facem acest târg și spunem: uitați, puteți pune puțină sare în mâncare, puteți completa cu ce alte condimente doriți, acceptate pentru hipertensiune, piper, ienibahar, oregano și să mâncați pâinea fără sare". 

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel