Cât rezistăm fără hrană și apă. Care sunt riscurile deshidratării și cine sunt cei mai expuși. Țincu: Este principalul semnal de alarmă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Câte zile se poate supraviețui fără hrană și apă, dar și care sunt riscurile deshidratării. Care sunt categoriile cele mai expuse. Autoritățile recomandă ca în kitul de supraviețuire în caz de dezastre să avem provizii pentru cel puțin trei zile.

Perioada în care un om poate rezista fără hrană și fără apă poate varia în funcție de anumiți parametri. În contextul actual, în care cutremurele de mare magnitudine au făcut ravagii în Turcia și Siria, și au exista oameni salvați după zile bune de stat pe sub dărâmături, dar și cu cele din zona Gorjului, o zonă care până recent nu era cunoscută ca zonă activă, aceste întrebări sunt mai mult decât firești, mai ales că potrivit autorităților în kitul de supraviețuire în caz de cutremur sau alte dezastre naturale ni se indică să avem provizii pentru cel puțin trei zile.

”Avem un răspuns statistic, fiecare va rezista în mod individual, în funcție de patologiile asociate, în funcție de vârstă. Copiii sunt mai vulnerabili în a dezvolta deshidratare sau hipoglicemie, dacă nu se alimentează, la fel, persoanele vârstnice, dacă au anumite boli cronice, acestea vor predispune la instalarea efectelor negative ale lipsei de alimentație și de hidratare.

Statistic, putem să stăm fără alimentație până la aproape două luni, au fost cazuri de greva foamei unde au rezistat undeva până la aproape 60 de zile. Acest lucru este posibil pentru că organismul are capacitatea de a mobiliza anumite depozite, primele sunt cele de glicogen de la nivelul hepatic și ulterior cele din țesutul adipos.

Se consumă grăsimi care vor produce energie. De aici și individualitatea. Depinde dacă avem o funcție hepatică bună și depinde dacă avem depozite adipoase”, a explicat dr. Radu Țincu, medic ATI, la Antena 3 CNN.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel