Cât de periculos este să dormi cu telefonul lângă cap. Prof. dr. Vlad Ciurea, despre simptomele resimțite de cei care obișnuiesc să facă asta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU
Descriere foto: Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat cât de periculos este să dormim cu telefonul lângă cap în timpul nopții.

Dormitul cu telefonul lângă cap poate fi mai periculos decât ai crede. Telefoanele mobile emit radiații electromagnetice, iar expunerea pe termen lung poate avea efecte asupra sănătății. De asemenea, lumina emisă de ecranele telefoanelor poate inhiba producerea melatoninei, hormonul responsabil pentru reglarea somnului. Dormitul cu telefonul poate afecta calitatea somnului, motiv pentru care cei care obișnuiesc să facă asta se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre simptomele resimțite de persoanele care obișnuiesc să facă asta: „Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță”

Potrivit medicului Vlad Ciurea, este greșit să dormim cu telefonul în apropierea capului. Trebuie să îl ținem la o distanță de minim 3-4 metri, altfel ne trezim mai puțin odihniți.

Te-ar putea interesa și: Orele la care luăm cele mai bune decizii. Prof. dr. Vlad Ciurea a dat verdictul: „Funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral”

„Telefonul e o sursă de radiații, este bine să îl ținem la distanță, de ce să forțăm? Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță, dacă nu putem în altă cameră, măcar la 3-4 metri distanță. Între 10 seara și 6 dimineața este cel mai odihnitor somn. Trebuie să gasim tot ce e posibil ca acest creier să se odihnească. Somnul se induce prin îndepărtea luminii, închiderea televizorului, îndepărtea telefonului și relaxare totală în poziție orizontală”, a explicat medicul Vlad Ciurea la RomâniaTV.

Te-ar putea interesa și: Obiceiurile nesănătoase care afectează creierul și organismul. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Este cel mai nociv factor. Produce o boală necruțătoare”

Metoda care te ajută să adormi instantaneu. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Fără somnifere şi fără alte lucruri”

Medicul Vlad Ciurea a mărturisit, în cadrul unui interviu, metoda eficientă care îl ajută să ai un somn bun și odihnitor. Acesta susține că în fiecare seară încearcă să oprească televizorul la 21:45, după care citește o carte bună, cu geamurile deschise și ulterior adoarme. 

„Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate.

Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul. O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă. S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l. S-a inventat concediul. Folosiţi-l. S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o. S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi”, a spus medicul Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și: Obiceiul banal care ne menține creierul sănătos. Dr. Vlad Ciurea: „Cel mai bun medicament pentru întreg organismul”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel