Obiceiurile nesănătoase care afectează creierul și organismul. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Este cel mai nociv factor. Produce o boală necruțătoare”

Data publicării:
Vlad Ciurea, captură video Youtube
Descriere foto: Vlad Ciurea, captură video Youtube

Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt cele mai nesănătoase obiceiuri care afectează creierul și organismul.

Cu toții avem obiceiuri de care suntem conștienți că ne afectează starea de sănătatea. Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care sunt cele top 3 obiceiurile nesănătoase care afectează creierul și organismul. Pe primul loc se află zahărul, pe al doilea stresul, iar pe al treilea loc se află tutunul.

Zahărul

Prof. dr. Ciurea a precizat că zahărul reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătate: „Primul obicei nesănătos este zahărul. În societatea actuală, pentru că lovește peste tot și în special produce o boală necruțătoare, cea care mănâncă pe interior organismul, ca omida, diabetul. Diabetul lovește oriunde. Și creierul, și ochii, și auzul, și la arteriopatii, și tot organismul. Eu consider că este actualmente cel mai nociv factor”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul cel mai periculos pentru organism. Medicul Vlad Ciurea avertisment pentru români: „Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul!”

Stresul

De asemenea, renumitul neurochirurg a identificat stresul drept al doilea factor de risc major pentru sănătatea creierului și a organismului: „Al doilea element eu consider că este stresul care, în ziua de astăzi, în societatea noastră românească este foarte penetrant, dovadă că de dimineață până seara stăm într-o stare de stres. Din telefonie, din suprasolicitare nervoasă, nu înțeleg realmente de ce trebuie să răspunzi la toate telefoanele. Nu trebuie, lasă-le, la sfârșitul zilei răspunzi, ai priorități, arde sau nu arde.  

Și atunci poți treptat să diferențiezi impulsurile și solicitările. Deosebirea între chirurgia generală germană și cea românească este că, în timp ce ei lucrează foarte ordonat, își știu programul, la noi este invers. Niciodată nu îți știi programul”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Ceaiul care are numeroase beneficii pentru creier. Medicul Vlad Ciurea: „Este dovedit că este minunat pentru creier”

Tutunul

Al treilea obicei dăunător pentru sănătate evidențiat de medicul Vlad Ciurea este fumatul. Neurochirurgul a avertizat cu privire la efectele devastatoare ale tutunului asupra creierului și a întregului sistem vascular: „Al treilea cred că ar fi tutunul, care este foarte nesănătos. Pentru că închide vasele, produce această stare de ischemie cerebrală în totalitate.

Afectează și ochii, și creierul în totalitate. Chiar marii fumători să știți că au un creier extrem de ratatinat. Atunci când vedem un asemenea creier, nici nu ne trebuie mult să ne dăm seama că sunt semne de atrofie cerebrală. Asta nu este de la scandal, de la chef, de la soție, de la copil, asta este de la faptul că persoana respectivă a fumat. Este adevărat că poate a consumat și puțin alcool, dar sigur a fumat”, a mai declarat renumitul neurochirurg.  

Te-ar putea interesa și: Prof. dr. Vlad Ciurea, motivul pentru care nu trebuie să bei niciodată cafeaua după-amiază. Medicul trage un semnal de alarmă: „Se va prăbuși organismul”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel