Cât de periculos e PRAFUL din casă și cum SCAPI de el. Cele mai frecvente simptome ale alergiei la praf

Data publicării:
Cât de periculos e PRAFUL din casă și cum SCAPI de el. Alergia la praf, simptome. Photo Pexels/ autor cottonbro
Descriere foto: Cât de periculos e PRAFUL din casă și cum SCAPI de el. Alergia la praf, simptome. Photo Pexels/ autor cottonbro

Praful, tu știi cât de periculos este? Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de el. 

Praful este o problemă dăunătoare pentru sănătate, de care nu avem cum să scăpăm, pentru că reapare, indiferent de cât de multă curățenie facem.

Praful care se formează în interior este, de obicei, format din particule ultrafine, cum ar fi celulele pielii, părul, polenul, murdăria, părul de animale de companie și fibrele din îmbrăcăminte sau mobilierul din material textil, conform Mental Floss.

De multe ori s-a spus că praful provine din piele moartă, însă trebuie să știi că majoritatea celulelor moarte sunt îndepărtate când facem duș, iar cea mai mare parte dintre particulele de praf provin de afară. Mai exact, aproximativ două treimi din particulele de praf din casa ta provin din exterior. Mai mult, picioarele noastre aduc cea mai mare parte din praful care se regăsește în locuință, iar o altă sursă este aerul care intră prin ferestrele și ușile deschise și care poate conține polen și chiar bucăți de insecte moarte.

Nu tot praful este format din materiale naturale. O altă parte o reprezintă un amestec de bucăți mici de plastic, poluanți și alți contaminanți în particulele de praf din exterior, potrivit DC Medical

 

Cât de periculos este praful pentru sănătate

 

De fiecare dată când deranjezi praful, fie că treci printr-o cameră sau deschizi o fereastră, îl faci să se învârtească și să culeagă noi particule înainte de a se așeza înapoi.

Și pentru că spațiile interioare sunt în general sigilate, praful care se adună în aceste locuri continuă de obicei să se acumuleze până când este curățat corespunzător.

Pentru persoanele cu alergii la praf, reacțiile adverse sunt în cea mai mare parte ca cele ale răcelii obișnuite: tuse, strănut și ochi lăcrimați.

Expunerea regulată la medii foarte prăfuite poate agrava și condițiile preexistente, cum ar fi astmul.

Cei care petrec mult timp în interior, cum ar fi copiii mici și persoanele în vârstă, sunt expuși unui risc deosebit.

Părul de animale, mucegaiul sau polenul nu sunt singurele la care corpul nostru poate reacționa alergic. Putem fii alergici inclusiv la acarieni, care se hrănesc cu pielea pe care o lăsăm în urmă și pot fi adesea găsite în covoare, pe pernele noastre și oriunde se adună praful.

 

Citește pe DC Medical care sunt cele mai eficiente trucuri pentru a ține prafil la distanță, dar și cum poți recunoaște simptomele alergiei la praf.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel