Cât de des trebuie să îți tunzi părul. Ce se întâmplă dacă nu o faci

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cât de des trebuie să îți tunzi părul și ce se întâmplă dacă nu o faci.

Cât de des trebuie să îți tunzi părul și pentru a-l menține sănătos și strălucitor. Ne dorim un păr lung și strălucitor care să reflecte și starea de sănătate, iar uneori amânăm vizita la saloanele de înfrumusețare. Specialiștii în frumusețe ne recomandă să ne tundem periodic vârfurile, în caz contrar riscăm să ne trezim cu un păr degradat, greu de aranjat.

De ce este important să tunzi vârfurile

Lăsarea părului să crească și să crească și să crească poate ajunge să facă mai mult rău decât bine. Când îl tăiați depinde de câteva lucruri. Cei mai mari doi factori implică:

- menținerea părului în stare bună

- menținerea unui anumit stil

Desigur, mulți oameni sunt preocupați de ambele.

Cât de des trebuie să îți tunzi părul

Giorgiana Stavrositu, hairstylist, a explicat cât de des trebuie să ne tundem vârfurile părului și de ce este recomandat să facem acest lucru.

”E important să ne tundem vârfurile pentru că altfel părul nu este sănătos și cel mai frumos păr este cel strălucitor. De aceea, trebuie să îl tundem la două luni de zile. Cele mai multe fete își doresc părul lung și atunci nu își tund părul pentru că vor să crească. Problema este că se deshidratează, se usucă, se despică vârfurile. Vârful care este despicat se rupe și în loc să ai lungime, pierzi lungime. 

Se subțiază foarte tare, se frizează, mai ales că acum este și vânt. Toamna este musai să tunzi vârfurile. Tundem circa un centimetru din păr. Părul crește un centimetru - 1,5 centimetri pe lună și atunci, dacă vrei să ai păr lung e ideal să tunzi câte un centimetru. Nu mai mult dacă vrei să ai lungime. E foarte important să tunzi pentru că prin tunderea vârfurilor sigilezi puțin cuticula și părul nu se mai despică.

Dacă ai tunsoarea în scări e important să iei vârfurile tuturor. Este foarte important să iau de peste tot, astfel încât părul să aibă o cădere naturală și să aibă și volum. După ce tund vârfurile, îmi place să eliberez vârfurile de grosime. Asta înseamnă că filez puțin din vârfuri. Nu folosesc foarfeca de filat, ci foarfeca de tuns pentru că volumul este mai sănătos, aspectul este mai natural și părul se așează într-o cădere naturală”, a explicat hairstylistul la Vorbește lumea de la Pro TV.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel