Cât de des trebuie să îți tai unghiile. Răspunsul te va surprinde

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cât de des trebuie să îți tai unghiile pentru a nu îți pune în pericol sănătatea. Află de la specialiști.

Cât de des trebuie să îți tai unghiile? Răspunsul depinde de mai mulți factori. Igiena adecvată a mâinilor include curățarea și tăierea unghiilor, care pot adăposti murdărie și germeni și pot contribui la răspândirea unor infecții, cum ar fi oxiurile. Unghiile trebuie păstrate scurte și curățate frecvent cu apă și săpun. Din cauza lungimii lor, unghiile mai lungi pot adăposti mai multă murdărie și bacterii decât unghiile scurte, contribuind astfel la răspândirea infecției, notează CDC.

Ce trebuie să știi despre tăierea unghiilor

Înainte de tăierea sau îngrijirea unghiilor, toate ustensilele trebuie curățate corespunzător. Sterilizarea echipamentului înainte de utilizare este deosebit de importantă atunci când instrumentele de unghii sunt împărțite între un număr de persoane, așa cum este obișnuit în saloanele de înfrumusețare.

Infecțiile unghiilor sau ale unghiilor de la picioare se caracterizează adesea prin umflarea pielii înconjurătoare, durere în zona înconjurătoare sau îngroșarea unghiei. În unele cazuri, aceste infecții pot fi grave și trebuie tratate de un medic.

Cum să preveniți infecțiile unghiilor

Pentru a ajuta la prevenirea răspândirii germenilor și a infecțiilor unghiilor trebuie să țineți cont de mai multe aspecte. 

- Păstrați unghiile scurte și tăiați-le des.

- Frecați partea inferioară a unghiilor cu apă și săpun (sau o perie de unghii) de fiecare dată când vă spălați pe mâini.

- Curățați orice instrumente de îngrijire a unghiilor înainte de utilizare.

- În saloanele de unghii, sterilizați instrumentele de îngrijire înainte de utilizare.

- Evitați mușcarea unghiilor.

- Evitați tăierea cuticulelor, deoarece acestea acționează ca bariere pentru a preveni infecția, mai notează CDC.

La urma urmei, aceste părți mici joacă un rol important în protejarea vârfurilor degetelor sensibile și a degetelor de la picioare de leziuni. Așadar, menținerea lor la o lungime corespunzătoare este una dintre cele mai bune modalități de a evita problemele majore ale unghiilor, cum ar fi marginile zimțate.

Cât de des ar trebui tăiate unghiile

Dar cât de des trebuie tăiate unghiile? Răspunsul depinde în funcție de activitățile pentru care vă folosiți mâinile. De exemplu, dacă cântați la vioară sau lucrați mult la motoarele mașinilor, este posibil să doriți să aveți unghii mai scurte și va trebui să le tăiați mai des.

Dar dacă lucrezi într-o industrie legată de frumusețe sau cosmetice, ai putea prefera să ai unghii mai lungi și să le tai mai rar pentru a atinge lungimea dorită.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel