Cât de des ar trebui făcute analize

Data publicării:
Fotografie creată de Kampus Production, de la Pexels
Descriere foto: Fotografie creată de Kampus Production, de la Pexels

Dr. Mihai Dobra, de la Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal, ne-a explicat cât de des ar trebui făcute anumite analize.

Cât de des ar trebui făcute analizele? Este una dintre întrebările la care a răspuns medicul Mihai Dobra, în exlusivitate pentru DC MEDICAL. 

„Controalele trebuie discutate cu medicul curant. Ele sunt foarte variabile. Urmărirea pacienților – că sunt oncologici sau pacienți cu patologii litiazice – este foarte polimorfă. Urmărirea la 3 luni, la 6 luni, la un an, cu imagistică simplă de tip ultrasonografie sau tomografie cu substanță de contrast – dar asta va spune mediul curant”, explică medicul Mihai Dobra.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Cum poți să rămâi fără permis de conducere dacă mănânci… fructe

 

Deși pare de necrezut, poţi să rămâi fără permis de conducere dacă mănânci fructe înainte să urci la volan! Este suficient să mâncăm un măr sau o banană și după o oră vom constata că etilotestul va indica o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool în aerul expirat.

Poliţiştii de la Rutieră se confruntă zilnic cu şoferi prinși băuți la volan. În încercarea să-şi scape pielea de la amenzi, unii dintre ei recurg la scuze şi explicații pe cât de ciudate pe atât de neverosimile care, din nefericire, nu le aduce salvarea. Au existat, însă, şi situații în care, deși aparatul etilotest a înregistrat valori foarte mici, de chiar sub 0,10 mg/litru alcool pur în aerul expirat, șoferii au demonstrat ulterior, prin analize de sânge, că nu consumaseră băuturi alcoolice, ci mâncaseră fructe cu câteva ore înainte de testare.

CITEŞTE ŞI Dieta lui Cătălin Scărlătescu. A renunțat la un aliment important și a slăbit 52 de kilograme: „Am zis că vreau o schimbare”

Poți să rămâi fără permis de conducere dacă mănânci fructe?

Răspunsul este DA. E cât se poate de adevărat! Medicii nutriționiști ne avertizează că putem rămâne fără permisul de conducere chiar și într-o situație de acest gen. Aceștia spun că există o serie de factori care pot duce la un rezultat pozitiv la testarea cu etilotestul, chiar și atunci când nu consumăm alcool, iar cel mai banal dintre acești factori este… consumul de fructe! VEZI MAI MULTE AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel