Câștig la Loto vs. paralizie - experiment. ”Arhitectul minții”: Descoperire după șase luni

Data publicării:
Paul Olteanu, Arhitectul Minții, la DCNews, în emisiunea ”Interviuri care Inspiră” by Claudia Țapardel.
Descriere foto: Paul Olteanu, Arhitectul Minții, la DCNews, în emisiunea ”Interviuri care Inspiră” by Claudia Țapardel.

Paul Olteanu, nimeni altul decât „Arhitectul Minții”, a făcut referire, la „Interviuri care inspiră” la DC News TV,  despre un experiment prin care s-au studiat două tipuri de oameni: care au câștigat la loterie și care au paralizat. 

„Daniel Gilbert, un psiholog cu discurs la TED și care a scris cartea „Cum să dai peste fericire”, citează un experiment foarte cunoscut, prin care s-au studiat două tipuri de oameni: oameni care au câștigat la loterie și oameni care au paralizat. La șase luni distanță de momentul evenimentului, le-au măsurat nivelul subiectiv de fericire percepută și au descoperit că nivelul de fericire era identic. Nu este deloc intuitiv, nu s-ar zice. Dar ce ne arată asta? Orice ne pune viața în față și e o notă de subsol acolo, cu foarte puține excepții, vorbim despre traumele care apar în copilăria timpurie când creierul este vulnerabil de tipul decesului părinților în accident de mașină, dar altfel, fie că ești dat afară, fie că se termină industria, dacă ai growth mindset, în maxim șase luni te reabilitezi emoțional”, a spus Paul Olteanu în cadrul emisiunii de la DCNewsTV.

„Tipurile de mindset încep să se instaleze încă din primii ani de viață. De exemplu, dacă eu încep de două ori să fac un bulgăre de zăpadă și nu reușesc, iar tata îmi spune că nu sunt în stare și mi-l face el, se instalează ideea că eu nu sunt în stare. Tu ești în stare, eu nu. Dacă ar spune vezi ce nu a mers bine, mai încearcă, ar fi growth mindset, care îmi demonstrează, prin repetiție și asociere, că, de fapt, pot”, a mai explicat „Arhitectul Minții”.

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel