Casa Regală: Am aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Reginei Elisabeta a II-a

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort , foto Facebook/ Familia Regală a României
Descriere foto: Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort , foto Facebook/ Familia Regală a României

Familia Regală şi-a exprimat joi "marea durere" la vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat.

''Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine'', a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat.

 

Casa Regală: Am aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Reginei Elisabeta a II-a

 

"Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", a transmis, joi seară, Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

 

Moartea Reginei Elisabeta a II-a: Drapelul britanic, coborât în bernă la Palatul Buckingham


Drapelul britanic a fost coborât în bernă joi, la Palatul Buckingham - unde s-au strâns sute de persoane - în momentul anunţului morţii reginei Elisabeta a II-a.

Persoanele prezente în faţa palatului au izbucnit în plâns, iar apoi mulţimea a tăcut, a constatat un jurnalist al AFP, în timp ce televiziunea BBC difuza imnul britanic, , potrivit Agerpres.

Prinţul Charles a devenit regele Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta a II-a

Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii după ce mama sa, regina Elisabeta a II-a "a murit în pace" la reşedinţa sa de la Balmoral, joi, în cursul după-amiezii, conform unui anunţ al Palatului Buckingham

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 08 sep 2022, 21:11 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience