Cartea care ne arată cum putem aduce sensul în viața noastră - Erou în misiune: O cale spre o viață plină de sens

Data publicării:

Erou în misiune: O cale spre o viață plină de sens, de Donald Miller, carte recent apărută la Editura ap!, este o lectură care ne arată cum putem trăi o viață plină de sens și cum putem găsi un sens chiar și atunci când viața noastră pare să nu aibă niciunul. Totodată, cartea de față este despre planul pe care l-a folosit autorul de bestsellere Donald Miller pentru a-și schimba viața într-un moment în care toate îi mergeau prost și despre cum l-a ajutat acest plan să se repună pe picioare și, mai  mult decât atât, să trăiască viața la care a visat dintotdeauna. 

La 26 de ani, Donald Miller era supraponderal, trăia de azi pe mâine, se chinuia să își plătească chiria de la o lună la alta și nici nu se punea problema să aibă o iubită. Când și-a dat seama unde greșea, s-a reinventat complet cu ajutorul planului descris în această carte, reușind să debuteze ca scriitor și să publice mai multe cărți, să își facă o iubită, care i-a devenit mai târziu soție și cu care are actualmente un copil, și să se mute în casa visurilor sale  împreună cu familia lui. Și acesta a fost doar începutul unei vieți pline de realizări și împliniri…

 

Donald Miller este CEO-ul companiilor StoryBrand și Business Made Simple, gazda canalului de YouTube „Coach Builder” și autorul a zece cărți, printre care se numără și Creează un Storybrand, Marketingul simplificat și Afacerile simplificate – toate trei apărute la Editura ap!

 

Donald Miller este și gazda podcastului „Business Made Simple”, în cadrul căruia îi îndrumă pe antreprenori să își construiască afacerea ca pe un avion. În acest sens, cockpitul reprezintă conducerea afacerii, corpul este reprezentat de cheltuielile generale, motorul din dreapta este marketingul; motorul din stânga sunt vânzările; aripile sunt produsele, iar rezervoarele de combustibil sunt fluxul de numerar. Potrivit autorului, dacă cele șase părți ale afacerii sunt construite corect, afacerea va zbura departe, la o viteză uluitoare, exact ca un avion.

 

Donald Miller locuiește împreună cu soția lui, Betsy, și cu fiica lor, Emmeline, în Nashville, Tennessee.

 

„Deci, cum putem trăi o viață cu sens? Reiau: în primul rând, precizăm ce ambiție avem. Alegem ceva cu care dorim să contribuim în lume, sau ne alăturăm unei comunități ori unei mișcări care aduce o contribuție în lume. În al doilea rând, trăim experiența cu ceilalți și ne dăm voie să devenim din ce în ce mai interesați de alți oameni și de frumusețea exterioară. În al treilea rând, acceptăm că provocările, și chiar și tragediile, sunt o realitate. Desigur, încercăm să le prevenim, dar nu ne plângem de milă atunci când se întâmplă. Provocările sunt dureroase, dar pot servi unui scop dacă le permitem.” – Donald Miller, Erou în misiune

 

În orice poveste există patru personaje: victima, personajul negativ, eroul și călăuza. Toate aceste personaje se află concomitent în fiecare dintre noi. Dacă alegem să jucăm rolul victimei, vom fi sortiți eșecului. Dacă alegem să jucăm rolul personajului negativ, nu vom reuși să clădim relații autentice. Însă, dacă alegem să jucăm rolul eroului sau al călăuzei, viața noastră va fi înfloritoare. Partea cea mai dificilă este să ne dăm seama ce personaj vrem să fim.

 

„Victima nu are niciun plan; în schimb, așteaptă un salvator. Personajul negativ are un plan de distrugere și pune la cale diverse modalități prin care să se răzbune pe lumea care l-a făcut să sufere. Eroul creează un plan care este avantajos pentru toată lumea și, apoi, îl respectă. Călăuza a trăit o viață bună, dar se întoarce pentru a-l ajuta pe erou să-și găsească și să-și trăiască propria poveste plină de sens.”

 

– Donald Miller, Erou în misiune

 

Donald Miller se folosește de experiența sa de viață pentru a vă ajuta să vă dați seama dacă personajul pe care îl întruchipați în momentul de față vă ajută să trăiți o viață împlinită, sau dimpotrivă, vă trage în jos spre o  viață plină de suferință, nemulțumire și insatisfacție. Planul cu ajutorul căruia a reușit el să înlocuiască mentalitatea de victimă cu cea de învingător vă va ajuta și pe dumneavoastră să faceți același lucru. 

 

Astfel, lcțiile din această carte vă vor ajuta: 

 

 Să vă dați seama când jucați rolul victimei sau al personajului negativ  Să vă creați un plan de viață simplu, care va da mai multă claritate și sens obiectivelor viitoare.  Să preluați controlul asupra propriei vieți, alegând să fiți eroul pozitiv din povestea aceasta care este viața;  Să dați dovadă de mai multă creativitate atunci când vă imaginați cum ar putea arăta viața dumneavoastră;  Să vedeți dincolo de simpla productivitate pentru a conștientiza sensul mai profund al existenței dumneavoastră.

 

Donald Miller vă va ajuta să identificați numeroasele șanse pe care le aveți de a fi eroul în viața dumneavoastră, dar și să conștientizați momentele în care aveți tendința să renunțați și să cădeți în capcană și să deveniți o victimă. El vă va ghida să vă puneți la punct un plan unic, cu ajutorul căruia veți putea depăși provocările cu care vă confruntați în prezent, astfel încât să vă puteți bucura de împlinirea și fericirea de care aveți nevoie atât în plan personal, cât și în plan profesional.

 

 

Cartea Erou în misiune: O cale spre o viață plină de sens este disponibilă pe site-ul Editurii ap! la un preț special, redus cu 30%.

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel