Carmen Tănase, despre veniturile ei pe timp de pandemie. Ce salariu primește de la teatru: „Nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc”

Carmen Tănase, captura foto YouTube
Descriere foto: Carmen Tănase, captura foto YouTube

Carmen Tănase a vorbit despre veniturile pe care le câștigă actorii de astăzi și cum i-a afectat pandemia de Covid-19. 

Carmen Tănase este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România. Aceasta este cunoscută publicului larg datorită personajului Flacăra Potcovaru, din serialele de televiziune Inimă de țigan, Regina, State de România și Moștenirea. 


Aceasta a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București la clasa profesoarei Olga Tudorache. 


Carmen Tănase a debutat pe o scenă profesionistă încă din perioada facultății alături de Olga Tudorache și de Radu Duda, colegul ei de la Actorie, în rolul Foca din piesa Fluturi, fluturi de Aldo Nicolaj la Teatrul Foarte Mic din București. 


Carmen Tănase a fost invitată în podcastul găzduit de Damian Drăghici, acolo unde a vorbit despre viitorul tetarului și viața actorilor în timpul pandemiei de coronavirus. 


Carmen Tănase a fost întrebată cum s-a schimbat viața actorilor din perioada comunismului și ce viitor mai are teatrul în România. 


„Da! S-a schimbat ritmul de viață. S-au schimbat condițiile de viață și asta s-a simțit și asupra calității, pentru că atunci când nu ai răgaz și ești între două filmări și mai repeți un pic și pe scenă, se mai duce din calitate. Sigur, depinde și cine face, pentru că suntem noi, ăștia care am căpătat experiență și e mai ușor, că experiența se capătă cu timpul, nu te naști cu ea și atunci e mai ușor să jonglezi.


Și sunt ăștia mai mici care acum învață, care acum acumulează experiență, dar nu e același lucru, pentru că una e să stai pe un spectacol, să creezi acolo, să faci și să-l dai la public numai când e gata, gata și simți că pocnește, și alta e când: hai, gata, bagă că trebuie să-l dăm repede. E diferență.


Eu încă mai sper că meseria asta mai are viitor. Probabil că da, pentru că orice descreierare din asta ține o vreme, nu poate să țină la nesfârșit. Și au mai fost momente, nu mai știu, dar au fost 14 ani fără teatru la un moment dat, de mulți, mulți ani în urmă. Eu sper să nu se reia momentul ăla de atunci. Oricum, pentru noi este groaznic, pentru că n-aș fi crezut, dar e ca mersul pe bicicletă. Nu se uită, dar cazi dacă nu mergi toată ziua”, a spus Carmen Tănase pe Youtube. 


Carmen Tănase a dezvăluit că a avut multe perioade când nu se ajungea cu banii. Marea actriță a dezvăluit și care este salariul pe care îl primește de la teatru. 


„Da, am avut perioade (n.red. când nu se ajungea cu banii). Absolut. N-am câștigat mai bine decât atunci când am făcut televiziune. Din teatru nu! Acum, sigur, de câțiva ani de zile s-a dezvoltat teatrul privat și acolo e cu totul altceva, dar și acolo e în funcție de notorietate, nu toată lumea e plătită la fel. Dar acum dacă ne-au tăiat prăjitura și la spectacolele private, că nu trăiești din salariile de la stat, hai pe bune!


E adevărat că avem salariu... care merge, că nu ne-am închis noi în case, ne-au închis ei. Sunt alții, actori independenți care nu primesc niciun ajutor. Până la urmă supraviețuiești cu salariul. La categoria mea de exemplu e 1.300 de euro cam așa, hai, supraviețuiești, nu-i nicio problemă. Bă, dar nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc, să viețuiesc.


Orice om are dreptul, că e faimos, că nu e faimos, are dreptul să trăiască. Punct!”, a adăugat  actrița.

 

Citește și: Monica Anghel, motivul pentru care a ales să se tundă scurt: „Mi-au scris unii că n-am pic de feminitate”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 07 aug 2021, 09:35 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play